Zonne-energie voor je camera-accu met Freeloader en CamCaddy

Wellicht ken je situatie dat je aan het fotograferen bent en je accu’s leeg zijn. Wanneer je buiten rondloopt en dus geen stopcontact in de buurt hebt om je lader aan te sluiten dan is de lol er snel vanaf. Nu bestaan acculaders op zonne-energie al een tijdje, maar een die je DSLR batterij kan opladen zijn A, niet te vinden en B, geen enkele kan vrijwel elke camerabatterij opladen … tot nu toe dan. 
Met de Freeloader Pro (whats in a name ?) en de bijbehorende CamCaddy kan je beide doen.


De Freeloader Pro zelf is een kleine “high-end” draagbare lader op zonne-energie. Met behulp van de ingebouwde zonnepanelen (of USB-kabel als je ervoor kiest hem van te voren op te laden) laad je de Freeloader in ongeveer 7-9 uur op.  En dan is een volledig  opgeladen Freeloader, volgens fabrikant Solar Technology International,  probleemloos in staat een digitale camera batterij voor 100% met de broodnodige energie te vullen.

Met een output tot 9,5 volt  is hij niet alleen in staat je camera batterijen op te laden maar bijvoorbeeld ook je MP3 speler of mobiele telefoon weer aan de praat te krijgen. Wat nog beter is dat de Freeloader Pro wordt geleverd met een ander handig  product namelijk de CamCaddy.

De CamCaddy is een universele adapter die, volgens Solar Tech, vrijwel elke camera of camcorder batterij van 3,2 tot 7,9 volt kan opladen. De CamCaddy is op vrijwel elke accu aan te passen door de contactpennen en de schuifregelaar op de juiste afstand in te stellen.

Als je interesse hebt, kun je de Freeloader bestellen via Solartechnology.co.uk

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *