Zo ver kun je inzoomen met de Nikon Coolpix P900

Nikon heeft het wereldrecord zoomen verbroken met de Nikon Coolpix P900. Met deze ‘bridgecamera’ kun je maar liefst 83x inzoomen. Hij begint op een mooie 24mm groothoek (35mm equivalent) en zoomt door tot maar liefst 2000mm. Ja, 2000mm! Dat is een bereik waar je alleen maar van kunt dromen als je een spiegelreflex hebt. Dat is simpelweg niet te evenaren, zelfs niet als je miljonair bent en alle lenzen kunt kopen die op de wereld bestaan. Ja, je kunt wellicht een 600mm met converters combineren op een crop-body, maar dan schiet je op f11 en blijft er weinig optische kwaliteit over. Maar hoe ziet dat er nu precies uit, zo’n bereik van 24 tot 2000mm? Het filmpje hierboven toont het aan.

En tenslotte nog een ander filmpje waarbij continu in- en uitgezoomd wordt, compleet met informatie over de afstand tot het onderwerp. Alleen jammer dat de filmer continu aan de camera zit, waardoor het beeld een beetje bibberig wordt. De derde video toont hoe het ook kan.

Zo’n lens is dus ook uitermate interessant voor vogelliefhebbers, dus speciaal voor hen staat er nog een filmpje met de mogelijkheden:

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *