Ziet Hasselblad sterretjes met de Stellar? (Sony RX100 kloon)

Hasselblad is altijd wel een vrij conservatief merk geweest , we kennen allemaal wel de robuste vierkante analoge camera`s zoals de 500CM, de X-Pan en de moderne digitale H-serie  en menigeen heeft wel een of meer Hasselblad’s op zijn of haar verlanglijst staan.

Nu is Hasselblad overgeschakeld van conservatief naar controversieel met de reeds eerder aangekondigde Lunar. Deze camera is, zoals we al eerder hebben kunnen lezen, een aangepaste Sony NEX-7 maar dan voor een extreem hoge prijs. Deze omstreden stap doet Hasselblad nog eens dunnetjes over met de Stellar,  waarvan de foto’s zijn gelekt op de geruchtensites Sonyalpharumors.com en Photorumors.com.

Hasselblad Stellar met olijfhouten grip

Behalve de houten grip en het Hasselblad logo valt je misschien nog iets op, namelijk de Carl Zeiss lens. Denk je die heb ik al eens eerder gezien, dan klopt dat. De Stellar is namelijk gebaseerd op de Sony RX100.

Photorumors heeft op hun site geschreven: De officiële aankondiging zal verwacht worden op 26 juli. De prijs zal naar verwachting liggen tussen de $ 1600  $ 3.200 afhankelijk van de gekozen materialen

Behalve met bovenstaande olijfhouten grip is de Stellar ook verkrijgbaar in de volgende uitvoeringen:

De Hasselblad stellar met Wengé houten grip


Met Walnoot houten grip

Met Padoek houten grip

Met Mahonie houten grip

En met Carbon grip

Alleen het uiterlijk is door Hasselblad aangepast, binnenin is alles gelijk aan de RX100. Op zich geen slechte camera maar waarom er niet meteen gekozen is voor de nieuwere RX100II is onduidelijk.

En als laatste komen we terug op de titel van dit item, ziet Hasselblad inderdaad sterretjes met deze Stellar/RX100 kloon en wordt dit net als de Lunar een camera voor de “happy-few” met een goed gevulde portemonee of is het een logische stap in de markt voor de hogere segment  (systeem)camera’s zoals nu al zoveel merken doen. Gezien het design van de Stellar én de stevige prijzen zijn we benieuwd naar jullie mening.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *