Zeer gedetailleerde foto’s van de aarde bij nacht (67 megapixel)

De NASA heeft een aantal foto’s vrijgegeven van de aarde bij nacht. Dergelijke satellietbeelden hebben we al eerder gezien, maar nog nooit zo gedetailleerd. Om de foto’s te maken hebben satellieten 312 rondjes om de aarde gemaakt gedurende drie weken, wat 2,5 TeraByte (2500 GB) aan foto’s opleverde. De foto’s zijn wel bewerkt. Wolken, noorderlicht en de reflectie van de maan zijn weggewerkt, zodat alleen de aarde met het door mensen gegenereerde licht overbleef. Het detail is enorm, want iedere foto heeft een resolutie van 64 megapixel. 

Het is overigens niet de eerste keer dat de NASA op de proppen komt met bijzondere foto’s als deze (en ook niet de eerste keer dat we hier melding van maken). Begin dit jaar kwam men eerst met een 64 megapixel-foto en daarna nog met een zeer gedetailleerde 121 megapixel-foto van de aarde. En afgelopen zomer lieten we je ook al een 360 graden panorama van Mars zien. 

Hieronder zie je de foto’s, met daar onder enkele close-ups. Ze kunt ze ook downloaden door op de foto’s te klikken. Helemaal onderaan staat een animatie van de NASA op basis van deze indrukwekkende beelden.

City Lights 2012 - Flat map

Europa

 

Het Noord-Oosten van de VS, waarbij de wegen haast te zien zijn

De vraag is nu alleen… als de aliens komen en onze planeet op deze manier bij nacht zien. Welke plek zullen ze dan kiezen om gaan landen? 😉

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *