Nikon Coolpix P7800: de zoeker is terug

Nikon heeft een nieuwe compactcamera in de Professional-serie aangekondigd. Intern verandert er niets aan de Nikon Coolpix P7800, maar de wijzigingen aan de buitenkant zijn zeker noemenswaardig. Naast deze high-end camera is ook aan de andere kant van de markt een nieuw model aangekondigd

Coolpix P7800

Van de P7800 springt de electronische zoeker het meest in het oog. Met 921.000 beeldpunten beschikt hij over een respectabele resolutie voor een compactcamera, en is het een flinke verbetering ten opzichte van de optische tunnel die concurrent Canon nog altijd in de G16 toepast. Ook het beeldscherm is verbeterd. Dat beschikt nu, naast de gewone rode, groene en blauwe pixels, ook over witte exemplaren. Daardoor zou het scherm een grotere helderheid moeten kunnen tonen, wat buitenshuis een welkome verbetering is. De resolutie is met 921.000 subpixels gelijk gebleven. Omdat iedere pixel nu uit vier subpixels bestaat (voorheen drie), zal de effectieve resolutie iets lager zijn dan bij de P7700.

Nikon_Coolpix_P7800_FRNikon_Coolpix_P7800_LCD_3

Coolpix S02

Ook de kleinste telg in de Coolpix-familie heeft een opfirsbeurt gehad. De sensor is iets groter, en bedraagt nu 1/2.9 inch in plaats van 1/3.1 inch. Ook de resolutie gaat omhoog van 10 naar 13 miljoen pixels. Door de overstap van CCD naar CMOS is het bovendien mogelijk om video’s in Full HD op te nemen, waar dit bij de Coolpix S01 nog beperkt was tot 720p. Het aanraakscherm wordt ook iets groter, maar behoudt dezelfde resolutie als zijn voorganger: 230.000 pixels. Hij krijgt voortaan wel een antireflecterende coating mee, die hinderlijke spiegelingen in het beeldscherm moet verminderen.

Nikon_Coolpix_S02_SL

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de Nikon Coolpix P7800 is vastgesteld op 549 euro. Eind september moet de Nikon Coolpix P7800 in de handel verkrijgbaar zijn. De Coolpix S02 ligt ongeveer twee weken eerder in de winkels, in de kleuren blauw, roze, zilver en wit. De adviesprijs bedraagt 129 euro.

[alert style=”grey”]

PERSBERICHT

Nikon kondigt nieuwe camera’s aan: de hoogwaardige COOLPIX P7800 en de ultracompacte COOLPIX S02

Amsterdam, 5 september 2013 – Nikon Europe kondigt vandaag twee nieuwe compactcamera’s aan in het COOLPIX-assortiment: de krachtige en veelzijdige COOLPIX P7800 met een helder NIKKOR-zoomobjectief van 28-200 mm met een hoge resolutie en f/2.0-4.0, een ingebouwde elektronische zoeker en een grote CMOS-sensor van 12 megapixels met belichting via de achterzijde, en de ultracompacte Nikon COOLPIX S02 met touchscreen, Full HD-films en een CMOS-sensor van 13 megapixels.

De Nikon COOLPIX P7800: een nieuwe kijk op kwaliteit

De P7800 is ontworpen voor enthousiaste fotografen die vastbesloten zijn het beste uit hun camera te halen. Deze krachtige camera combineert een verbluffende beeldkwaliteit en handmatige bediening met de draagbaarheid van een compacte COOLPIX-body. De COOLPIX P7800 is veelzijdig en reageert uiterst snel, zodat u zorgeloos kunt fotograferen. De camera heeft een helder NIKKOR-objectief met een hoge resolutie, 7,1x zoom, 2 elementen van ED-glas en een 7-blads irisdiafragma voor prachtig onscherpe achtergronden en een haarscherpe scherpstelling. De P7800 is perfect voor beroepen waarin een draagbare camera van hoge kwaliteit een vereiste is, zoals architecten of makelaars, en maakt overal indruk.

Dankzij de grote CMOS-sensor van 12 megapixels met belichting via de achterzijde, in combinatie met een ingebouwde elektronische zoeker en een heldere kantelbare RGBW-lcd-monitor van 3 inch, hebt u volledige controle over uw foto’s, waar uw avonturen u ook brengen. De P7800 is de ultieme camera voor onderweg met een hoge snelheid, korte opstarttijd en haarscherpe autofocus dankzij de tweede generatie vibratiereductie. De camera kan continu-opnamen maken van maximaal 8 bps en is ideaal voor besluitvaardige fotografen die hun DSLR niet bij de hand hebben. RAW-compatibiliteit (NRW) betekent dat u altijd het beste uit de sensor haalt, ongeacht de eisen die u aan uw beelden stelt.

Wanneer u overschakelt op video, komt de kantelbare 3-inch monitor van de P7800 pas goed tot zijn recht, aangezien de gebruiker hiermee een onderwerp kan vastleggen vanuit zeer krappe hoeken of de camera op armlengte kan houden om een videodagboek of zelfportret te maken. Met een Full HD-videoresolutie van 1080p (25 of 30 bps) en een ingebouwde stereomicrofoon (en een uitgang voor een externe microfoon) is deze krachtige COOLPIX geschikt voor uiteenlopende situaties. In de aangepaste filmstand kunt u zelfs sluitertijd, diafragma, ISO-instelling, Picture Control, handmatige scherpstelling, optische zoom en witbalans regelen voor een creatieve controle. Om ervoor te zorgen dat u de mogelijkheden van deze camera ten volle kunt benutten, is de P7800 compatibel met diverse accessoires, waaronder de WU-1a draadloze adapter waarmee u beelden in een oogwenk kunt delen of de camera op afstand kunt bedienen met een smartphone.

Nicolas Gillet, Product Manager for Consumer Products bij Nikon Europe: “De COOLPIX P7800 verlegt de grenzen van onze compactcamera’s door een uitmuntende beeldkwaliteit en razendsnel reactievermogen te combineren met een zeer helder NIKKOR-objectief met een hoge resolutie voor prachtig scherpe details. Dankzij zijn mogelijkheden is deze camera een toonaangevende COOLPIX met nuttige functies zoals een kantelbaar scherm en een ingebouwde elektronische zoeker waarmee u absoluut de beste resultaten krijgt, zowel bij video’s als bij spontane foto’s. Voor handmatige bediening kunt u onder andere gebruikmaken van drie gebruikersstanden, twee functieknoppen en twee instelschijven (op de voor- en achterzijde) waardoor de camera een bijzondere combinatie van prestaties en veelzijdigheid vormt.”

De Nikon COOLPIX S02: klein maar fijn

De COOLPIX S02 heeft een spraakmakend ontwerp en is zo klein dat u deze overal mee naartoe kunt nemen. Deze camera maakt een avondje uit compleet en past bij elke stijl. Spontane momenten vastleggen die u zich later wilt herinneren was nog nooit zo gemakkelijk als met het leukste lid van de Nikon COOLPIX-reeks dat kleiner is dan een creditcard.

Met een CMOS-sensor van 13 megapixels, 7,3 GB intern geheugen en 3x optische zoom beschikt deze charmante camera over de functies van een groter model, terwijl dit toestel met een touchscreen en een intuïtieve interface eruitziet als een verleidelijk sieraad. Bovendien verlicht de ingebouwde Xenon-flitser van de camera, die krachtiger en beter uitgebalanceerd is dan een LED-lamp, zelfs de donkerste restaurants, bars en nachtclubs, waardoor de gefotografeerde personen verrast zullen worden door de beelden en niet door de flitser. Als de situatie erom vraagt te worden gefilmd, kan de S02 films opnemen in Full HD, zodat u nooit een moment hoeft te missen. In de stand Nachtlandschap kunt u zelfs scherpe beelden vastleggen bij een lage ISO doordat vier opnamen, die op zeer hoge snelheid worden gemaakt, worden gecombineerd tot één foto.

Hoogwaardige, uitgebalanceerde foto’s van uw dierbaarste momenten, maar ook beelden die u op een onbewaakt moment verrassen liggen binnen handbereik met de COOLPIX S02. De tengere camera beschikt over een CMOS-sensor van 13 megapixels, Full HD-film en een groot aanraakgevoelig scherm van 2,7 inch met anti-reflectiecoating en een aanpasbare gebruikersinterface. De camera is licht genoeg (100 gram) om tijdens een feestje om uw nek te dragen en de metallic body, verkrijgbaar in wit, roze, blauw en spiegelend, vormt niet alleen een modieus accessoire, maar ook het onderwerp van gesprek.

Nicolas Gillet, Product Manager for Consumer Products bij Nikon Europe: “De COOLPIX S02 is klein, stijlvol en zeer elegant. Dit mag dan het kleinste lid van de COOLPIX-familie zijn, het heeft beslist een groots ontwerp. Deze minuscule compactcamera past in elke hand, broekzak of handtas en combineert verfijnde ontwerpelementen zoals het touchscreen met anti-reflectietechnologie, een intern geheugen en een ingebouwde Xenon-flitser met een CMOS-sensor van 13 megapixels en eenvoudige autostanden, zodat u zeker weet dat u geen enkel moment en geen enkel feestje hoeft te missen.”

De COOLPIX S02 is verkrijgbaar in wit, roze, blauw en spiegelend.*

*De beschikbaarheid van producten kan per land verschillen.

[/alert]

Deel dit

3 antwoorden op “Nikon Coolpix P7800: de zoeker is terug”

  1. ik kan me even lastig voorstellen hoe klein die s02 is. vast heel erg klein. kan me voorstellen dat het een leuk hebbedingetje is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *