Western Digital My Passport Pro: twee mobiele harde schijven in één

Opslagfabrikant Western Digital komt met een harde schijf op de markt die speciaal bedoeld is voor fotografen. Fotografen met een Mac wel te verstaan. De Western Digital My Passport Pro werkt namelijk via een Thunderbolt-aansluiting en die zien we nog niet zo vaak op pc’s. Het voordeel van Thunderbolt ten opzichte van usb 2.0 / 3.0 en firewire is dat de standaard een stuk sneller is en dat er meerdere producten gekoppeld kunnen worden.

RAID

Het bijzondere is dat de My Passport Pro niet over één maar twee (2,5 inch) harde schijven beschikt. Daarmee is het mogelijk om de schijven te koppelen via RAID 0 en 1, in combinatie met Mac OS X. Onder Windows werkt dit niet, dus is dit product alleen voor Macs beschikbaar. De schijven worden standaard met een RAID 0-configuratie geleverd, waarbij de snelheid maximaal is (233 MB/s). In RAID 1 zijn de schijven een identieke kopie van elkaar (mirror) zodat gegevens niet verloren gaan mocht er een harde schijf defect gaan. Eveneens uniek is het feit dat de schijf zijn stroom krijgt via de Thunderbolt-kabel. Er is dus geen aparte kabel en stroomsnoer nodig. Dat zien we wel bij meer portable harde schijven, maar voor een combinatie van twee schijven is het uniek.

My_Passport_Pro_lifestyle_v1_HigRes

Prijs en beschikbaarheid

My Passport Pro is per direct verkrijgbaar bij geselecteerde distributeurs, winkels en Apple Stores en online via de wdstore.com. De adviesprijs voor de My Passport Pro 2 TB is € 369 en voor de 4 TB-versie € 499.

My_Passport_Pro_seamless_with Mac_v1_HigRes

[alert style=”grey”]

WD®, onderdeel van Western Digital (NASDAQ:WDC) en wereldleider op het gebied van opslag, introduceert vandaag My Passport® Pro, de eerste draagbare Thunderbolt™ dual-drive. My Passport Pro is een echte mobiele oplossing met veel capaciteit en krachtige prestaties voor creatieve professionals en gebruikers. In Mac-systemen biedt My Passport Pro gebruikers de mogelijkheid om zelf de RAID-instelling te selecteren en dat maakt de oplossing geschikt voor de meest veeleisende toepassingen die er zijn, zonder dat stroomadapters of extra kabels nodig zijn. My Passport Pro is beschikbaar met opslagcapaciteit van 2 TB en 4 TB.

“My Passport Pro is de enige Thunderbolt dual-drive die via USB gevoed wordt. Voor creatieve professionals die veel wisselen van werkplek, is deze oplossing een uitkomst dankzij de snelle data-uitwisseling en het hoge niveau van databescherming voor de grote hoeveelheden digitale content waar ze doorgaans ook buiten de studio mee werken”, zegt Emiel Witteveen, Regional Marketing Manager Branded Products bij WD. “De professionals die voor hun werk en inkomen vertrouwen op draagbare opslag, zoals fotografen, filmers, musici, grafisch ontwerpers en architecten, zullen merken dat My Passport Pro prestaties, betrouwbaarheid en vooral draagbaarheid naar een hoger niveau tilt.”

“De Thunderbolt-technologie opent nieuwe wegen voor high-performance workflows”, zegt Jason Ziller, director Thunderbolt Marketing van Intel. “Door dubbele schijfopslag te integreren in een mobiel apparaat dat gevoed wordt via USB, is My Passport Pro van WD een unieke en krachtige opslagoplossing met enorme capaciteit die de gebruikers van vandaag nodig hebben.”

De harde schijf wordt van stroom voorzien via de geïntegreerde Thunderbolt-kabel – een uniek ontwerp van WD. My Passport Pro haalt snelheden van 233 MB/s en dat staat garant voor supersnelle data-uitwisseling, bewerking en back-up. Een ander belangrijk voordeel van de dual-drive is dat gebruikers zelf de RAID-functie kunnen selecteren: RAID 0 of RAID 1, afhankelijk van de behoefte. De geïntegreerde Thunderbolt-technologie is superieur aan FireWire 800 en USB 3.0 en maakt het bewerken van video aanzienlijk sneller en makkelijker. Zo kost het kopiëren van een HD-videobestand van 22 GB de helft van de tijd die met een USB 3.0-schijf in RAID 0-formaat nodig zou zijn.

My Passport Pro bestaat uit twee harde schijven van 2,5-inch in een slanke aluminium behuizing. De dual-drive is grondig getest op schokbestendigheid en is extra solide voor klussen onderweg.

[/alert]

MyPassport_Pro_left_HigRes

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *