Wat zijn de drie beste systeemcamera’s van dit moment?

Als je iemand om advies vraagt wat de beste camera is, is de kans groot dat de tipgever het merk noemt dat hij of zij zelf ook gebruikt. Op zich niet verwonderlijk, aangezien dit waarschijnlijk ook een weloverwogen keuze was, maar niet objectief. De wereld verandert snel en dat geldt al helemaal vandaag de dag. Waren het tot voor kort vooral DSLR’s die werden aangeraden, tegenwoordig zijn het steeds vaker systeemcamera’s. En dat is ook niet zo gek, want ze doen wat betreft beeldkwaliteit en soms zelfs autofocus niet of nauwelijks meer onder voor een spiegelreflex.

De site Mirrorlesslessons heeft een originele invalshoek gevonden om de vraag in de titel te beantwoorden. Men vroeg 30 experts – vooral reviewers en bloggers – naar hun mening. We kunnen ons wel vinden in de antwoorden. Dit is de top 5:

  • Fujifilm X-T1 (22%)
  • Sony A7 II (14%)
  • Olympus OM-D E-M5 II (12%)
  • Sony a6000 (7%)
  • Olympus OM-D E-M1 (7%)

Als we naar merken kijken, werd Sony met 33% het meest genoemd. Het toch beduidend kleinere merk Fujifilm scoort relatief hoog met 30%, wat zeker verdiend is wat ons betreft (aangezien Fuji serieus werkt maakt van hun camera’s en lenzen en nog maar sinds 2012 actief is). Daarna volgen Olympus (20%), Panasonic (10%) en Samsung (3%).

Waar zijn Canon en Nikon? Tja, die zijn tot dusver (nog) niet serieus actief op het gebied van systeemcamera’s en dat is dan ook terug te zien in de aanbevelingen. Zie ook de blog ‘Overstappen van een DSLR naar een systeemcamera‘ van afgelopen december.

best-mirrorless-camera

beeld en cijfers: MirrorlessLessons

Deel dit

Eén antwoord op “Wat zijn de drie beste systeemcamera’s van dit moment?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *