Wacom Cintiq 13HD interactief pendisplay

Wacom breidt zijn line-up Cintiq interactieve pendisplays uit met de Cintiq 13HD. Het display is volgens Wacom gericht op fotografen en creatieve professionals die werkzaam zijn op het gebied van design, kunst en beeldbewerking en moet probleemloos te integreren zijn in elke werkomgeving. Je kunt de Cintiq 13HD op een vergelijkbare manier inzetten als de andere pentabletten van Wacom, maar het grote verschil is natuurlijk dat deze versie is uitgerust met een eigen scherm (IPS, Full HD). Je hoeft dus niet meer naar het computerscherm te kijken om te zien wat je doet. Voor optimaal comfort is de nieuwe Cintiq geoptimaliseerd met vier instellingen voor de voet – plat, 22°, 35° en 50° en is de voet afneembaar.

Het display met 16.7m kleuren moet je volgens Wacom verzekeren van levensechte kleurkwaliteit, terwijl daarnaast voorzien wordt in een kijkhoek van 178° en resolutie van 1,920 x 1,080 pixels. Dit moet vooral gunstig zijn voor het bewerken van complexe graphics. Ook 13HD stelt je in staat om direct te creëren met de pen op het scherm, terwijl de nieuwe en verbeterde draadloze en batterijloze Pro Pen geavanceerde prestaties van de pen, comfort, precisie en controle moet bieden. De Cintiq 13HD wordt geleverd met een case voor het veilig opslaan van de Pro Pen en alle andere accessoires, inclusief reserve penpunten.

Voor het verbeteren van productiviteit en workflow zijn sneltoetsen beschikbaar door middel van vier aanpasbare en toepassing specifieke ExpressKeys en een Rocker Ring. Door gebruik te maken van deze snelkoppelingen moet de afhankelijkheid van je keyboard worden geminimaliseerd.

De nieuwe Cintiq 13HD is vanaf april beschikbaar voor € 899,90.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *