‘Volgende week NEX-7 (Sony A7000) en meer’

Volgende week woensdag, vlak voor de CP+ fotobeurs in Japan begint, komt Sony met een aantal interessante aankondigingen. Dat concludeert Sonyalpharumors op basis van meerdere betrouwbare bronnen. Sony zou niet stil gezeten en de komende tijd flink wat nieuwe camera’s voor ons in petto hebben.

Sony A7000

Het gaat volgende week vooral om de nieuwe Sony A7000, waarover we recentelijk al eerder berichtten. Dit is de opvolger van de NEX-7 en mogelijk ook de NEX-6. Deze camera heeft waarschijnlijk een sensor zonder anti-alias filter, wat voor extra scherpe beelden moet zorgen. De resolutie is hetzelfde gebleven (24 megapixels). De voornaamste verbetering van de camera kunnen we verwachten op het gebied van snelheid. Zo zou de autofocus flink verbeterd zijn (mogelijk ook dankzij fasedetectie-diodes op de sensor), is de vertraging van de OLED EVF geminimaliseerd en kan de camera meer foto’s per seconde produceren. Ook de nieuwe Bionz X beeldprocessor zou in de camera gebruikt worden. Volgens de geruchten zou de prijs van de camera uitkomen op circa € 800. Dat is flink wat lager dan de oorspronkelijke adviesprijs van de NEX-7.

nex7

Sony A77 opvolger

Ook zou de langverwachte opvolger van de Sony A77 (augustus 2011) zou binnenkort worden aangekondigd, maar waarschijnlijk pas in de lente. De verbeteringen zullen vermoedelijk naar het voorbeeld van de A7000 zijn toegepast, dus: meer snelheid en zonder anti-alias filter.

Sony 4K Alpha A-mount

Ook zou Sony een A-mount camera uitbrengen die geschikt is voor het opnemen van 4k video. Vermoedelijk een aangepaste A99.

En meer…?

Alsof dat nog niet genoeg is, zou er nog meer in de pijplijn kunnen zitten. Zo wordt er geroddeld over een nieuwe fullframe A-serie camera met E-mount die naast de A7/A7R zou verschijnen en wordt er een RX-camera genoemd. Dat zou overigens wel erg snel zijn, dus neem dat maar met een korreltje zout.

Deel dit

3 antwoorden op “‘Volgende week NEX-7 (Sony A7000) en meer’”

  1. Het bericht op SonyAlphaRumors had ik eerder gelezen dan dit bericht. Wat me opviel aan dit bericht is dat jullie aangeven dat de A77 opvolger tijdens dit event aangekondigd zou worden, terwijl SAR het over een apart event in het voorjaar heeft. Hebben jullie hier een andere bron voor of is er een foutje in het bericht geslopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *