Voigtländer introduceert Ultron 21mm F/1.8

Voigtländer heeft het Classic-assortiment uitgebreid met een nieuw 21mm-objectief. Naast de bestaande 21mm F/4 versie Is er nu ook een model voor wie vaak in situaties met weinig licht fotografeert: de 21mm F/1.8 Ultron. Uiteraard hangt hier wel een prijskaartje aan: zowel de afmetingen als de adviesprijs zijn fors toegenomen ten opzichte van de F/4-variant.

Specificaties

Voor het lichtsterke ontwerp is een aanzienlijk ingewikkelder lensconstructie nodig dan voor de F/4-versie. Waar de bestaande versie genoeg had aan 8 elementen in 6 groepen, heeft de nieuwe F/1.8 maar liefst 13 elementen in 11 groepen nodig. Dit is uiteraard ook te zien aan de afmetingen en het gewicht: met 412 gram en een lengte van 92 mm is het nieuwe objectief ongeveer drie keer zo groot geworden.

De minimale scherpstelafstand is afhankelijk van de gebruikte camera, en varieert van 50 cm tot 70 cm. De kleinst mogelijke lensopening bedraagt F/22 , en filters kunnen in een 58mm schroefdraad gemonteerd worden.

Prijs en beschikbaarheid

De Voigtländer 21mm F/1.8 Ultron zal vanaf 13 december verkrijgbaar zijn met een M bajonet-vatting. De adviesprijs bedraagt 1149 euro.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *