Voigtländer 28mm f/2.8 aangekondigd voor Canon en Nikon

De Voigtländer 28mm F/2.8, die op 18 mei geïntroduceerd is, heeft een lanceringsdatum voor de Canon EF- en Nikon F-vatting gekregen. De prijzen voor deze versies zijn ook meteen bekendgemaakt.

De Nikon-versie zal als eerste op de markt komen, met een geplande datum van 22 augustus. De prijs van deze versie wordt €529. Canonbezitters moeten een weekje langer wachten; hun Voigtländer verschijnt op 28 augustus in de winkels. Bovendien wordt het objectief met EF-vatting iets duurder, namelijk €549.

Aparte zonnekap

Bij beide versies wordt geen zonnnekap meegeleverd. Voigtländer heeft namelijk verschillende zonnekappen ontworpen voor 35mm en APS-C camera’s. Mensen die een 35mm-camera hebben (full-frame of FX) dienen de LH 28N te bestellen. Voor APS-C (DX) is de LH 40N beschikbaar die, zoals de naam doet vermoeden, optimale afscherming van zonlicht verzorgt voor een 40mm-equivalent.

De Europese prijs van de zonnekap is nog niet bekendgemaakt, maar als we de Japanse prijs met dezelfde factor omrekenen as het objectief zelf, komen we op iets meer dan 40 euro uit.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *