Vier nieuwe cinelenzen van Carl Zeiss

Carl Zeiss heeft bekendgemaakt dat er vier nieuwe, compacte objectieven voor filmmakers beschikbaar komen. Het betreft drie primes in de Super Speed reeks, en één zoomobjectief. Zoals gebruikelijk in deze reeks krijgen ze allemaal een verwisselbare lensvatting, zodat ze op Arri PL, Canon EF, Nikon F, Sony E, en MFT te gebruiken zijn.

Super Speed CP.2 modellen

De primes hebben een brandpuntsafstand van 35, 50 en 85 mm. Bij alledrie is de maximale lensopening T1.5, waarmee ze een hele stop sneller zijn dan de bestaande CP.2 objectieven. Dit zijn dan ook de eerste CP.2 modellen die de Super Speed-benaming mogen dragen.

Zoals de rest van de CP.2-objectieven beschikken ook deze nieuwe modellen over een diafragma met 14 lamellen, om een zo natuurlijk mogelijke onscherpte te creëren.

Vanaf augustus 2012 liggen ze in de winkel. De 35mm T1.5 gaat 3700 Euro kosten. De 50mm en 85mm worden met 3300 Euro iets goedkoper. Beide prijzen zijn exclusief BTW.

Eerste Compact Zoom

Het zoomobjectief is een 70-200 T2.9. Dit is de eerste in een reeks van toekomstige CZ.2 modellen, die de CP.2 reeks moet aanvullen. Volgens Carl Zeiss worden er later dit jaar nog meer Compact Zooms aangekondigd.

De CZ.2-reeks deelt de meeste eigenschappen met de CP.2-modellen. Alleen het diafragma beschikt in dit geval zelfs over 18 lamellen in plaats van de gebruikelijke 14.

Dit objectief verwisselt van eigenaar voor 14.900 Euro (excl. BTW), en moet in het vierde kwartaal van dit jaar verkrijgbaar zijn.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *