Video: waanzinnige tilt-shift uit Singapore

De videosectie op Technyx draait overuren. Na de vele timelapses, korte films en spectaculaire GoPro actie denk we al aardig wat gezien te hebben. Toch worden filmers steeds creatiever en gaan ze meerdere effecten gebruiken. Misschien moet dat ook wel, want met enkel een timelapse val je tegenwoordig niet heel erg meer op. Keith Loutit, die woonachtig is in Singapore, heeft daar zeker goed op ingespeeld. Zijn video bevat verschillende elementen, waarbij vooral het fraaie tilt-shift effect in positieve zin opvalt. Tilt-shift heeft wel vaker het effect dat het net lijkt alsof je naar klein speelgoed zit te klein, maar Kevin heeft het in dit filmpje wel heel grondig aangepakt door uitbundig met de scherptediepte te spelen. In een interview vertelt Kevin dat hij zichzelf de tilt-shift techniek heeft aangeleerd door te experimenteren met voorwerpen in een badkuip. Verder heeft Adobe AfterEffects ook een belangrijke rol gespeeld in de productie.

Kevin heeft voor de onderstaande video timelapse-sequences gemaakt met een Nikon D3 en D4. Hij geeft aan dat hij voor deze camera’s gekozen heeft omdat ze zeer robuust zijn, weinig ruis produceren en een goede RAW buffer hebben. Wat natuurlijk ook meespeelt is de fullframe-sensor, waardoor er optimaal gebruik van scherptediepte gemaakt kon worden. De muziek is overigens speciaal voor Kevin’s film geschreven.

Nou ja, we kunnen er nog veel meer over vertellen, maar je kunt het beste gewoon gaan kijken naar deze spectaculaire video:

Met dank voor de tip: D1N0

Deel dit

Eén antwoord op “Video: waanzinnige tilt-shift uit Singapore”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *