Video: Trigger – professionele film van 15 minuten (5D Mark II)

Er worden steeds meer films gemaakt met spiegelreflexcamera’s, zoals we ook regelmatig bespreken op Technyx. De onderstaande korte film (15 minuten) is daar ook een mooi voorbeeld van. Het is een thriller/drama, ook wel een neo-noir genoemd. Met een klein budget werd de film geproduceerd door een filmgezelschap in Perth, Australie. De film is volledig gemaakt met de Canon 5D Mark II. 

In de film speelt een jongetje in een verlaten gebouw, waar op datzelfde moment een duistere ontmoeting tussen criminelen plaatsvindt. De film bevat verschillende scenes met flashbacks (inclusief de vroegere rol van het gebouw) en blijft onderhoudend. De teaser bij de film luidt: Albert Green finds himself cornered by the law. What have those hands done? What have those eyes seen? What memories can he not escape? 

Making of

Ook de ‘making of’ van de film staat online en kun je hieronder bekijken. Juist vanwege de professionele aanpak is dit een aanrader om te bekijken. Zo zie je hoe de producenten bij het verlaten gebouw kwamen, welke storyboards zijn gebruikt en zelfs welke speciale effecten er zijn gebruikt. 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *