Video: The Underwater Realm gratis te bekijken in 4k

The Underwater Realm

Vijf dagen na de premiere van 20 december in London heeft Realm Pictures de vijf korte films van ‘The Underwater Realm’ in 4K op YouTube geplaatst. De shorts van zo’n vier minuten per stuk gaan over vijf ontmoetingen van de mens met de verloren beschaving van Atlantis (namelijk in- de huidigetijd, 1942, 1588, 1208 en 149 voor Christus – in volgorde van de delen van de films). Het project is onder meer bijzonder omdat grote delen van de vijf korte speelfilms onderwater zijn opgenomen. In dit item kun je de vijf delen bekijken en gaan we ook in op wat er zich achter de schermen afspeelde.


De premiere

Behind the scenes

Omdat de films zich grotendeels onderwater afspelen moesten acteurs, de camera (een Red EPIC), lampen, geluid en productie crew allemaal tijdens bepaalde scenes onderwater werken. Om dit te kunnen bewerkstelligen moest een eigen communicatiesysteem en onderwaterverlichting worden ontwikkeld. Daarnaast werden de acteurs onder meer gecast op hun kwaliteit om minuten lang zo onopvallend mogelijk hun adem in te houden. Het moest voor een deel van de cast per slot van rekening lijken alsof ze onder water leefden. Naast het opzetten van onderwatersets in een zwembad heeft het team ook diverse items zelf gemaakt, tot replica’s van een Spaans galjoen en een Britse Spitfire cockpit aan toe.

Om de fans kijkjes achter de schermen te geven heeft met name de regisseur, David M. Reynolds, in diverse productieblogvideo’s uit de doeken gedaan hoe de films tot stand kwamen. Het gaat om de bespreking van de problemen en de gevonden oplossingen bij het schieten onder water, het bouwen van het Spaanse galjoen, maar ook zoiets als de bewerking en verwerking van de films waarvoor een zo efficiënt mogelijk opstelling werd gezocht.

Één van de vele behind the scenes video’s, deze gaat nader in op de uitdagingen waar het team voor stond bij het schieten onder water

Een relatief klein budget

Een andere reden dat het project bijzonder is, is omdat de vijf korte onderwaterfilms met een relatief klein budget zijn gemaakt. Er was geen grote filmmaatschappij dat het team ondersteunde in de productie van de films. Een deel van het budget is afkomstig van een Kickstarter campagne. Kickstarter is een platform waarop initiatiefnemers van projecten hun plannen uit de doeken kunnen doen. Het doel is om mensen aan te trekken die willen investeren in het project. 

In ruil voor een investering in The Underwater Realm konden investeerders allerlei pakketten verkrijgen. Zo heeft de Director of Photography van The Underwater Realm, Eve Hazelton, een video uitgegeven over verlichting van sets. De regisseur David M. Reynolds deed voor een ander pakket uit de doeken hoe men de LED lampen kan maken die werden gebruikt in the films. Deze LED lampen werken op gelijkstroom, vanaf een accu, zijn dimbaar, en hebben een kleurtemperatuur van 5500K, kunnen onderwater gebruikt worden en zijn erg degelijk , een lastige combinatie. Een derde bassipakket ging in op hoe voor een beperkt budget een zombie film gemaakt kan worden. Deze uitleg was gebaseerd op de voorloper van The Underwater Realm, Zombilies. En daarnaast waren er pakketten die meer betrekking hadden op de films zelf, zoals een ondertekende Blu-Ray of zelfs het worden vermeld op IMDb en te worden ingevlogen worden voor de premiere.

Op 1 januari 2012 eindigde die campagne van Realm Pictures waarmee uiteindelijk $101.610,- werd opgehaald. Ruim boven de doelstelling van $60.000,-.

Voor alles over het project

De afzonderlijke films zijn hieronder te bekijken. Voor de Behind the Scenes video en iets van uitleg kun je op de productieblog van de officiële website terecht. Maar je kunt ook direct terecht op de Vimeo pagina van Realm Pictures. Tot slot is Realm Pictures behoorlijk actief op Facebook en Twitter (hoewel het op Twitter momenteel een retweet en vreugde-tweet festijn is).

De vijf films

De vijf losse films kun je hieronder bekijken. Het begint met deel I, maar de volgende delen starten automatisch.

Zet de resolutie op 1080p (of 4k) en speel hem schermvullend af

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *