Video shootout: Samsung Galaxy S3 versus S3 mini

Eerder deze week publiceerden wij een artikel waarin we de videokwaliteit van de Samsung Galaxy S III, Apple iPhone 5, HTC One X+ en HTC 8X met elkaar vergeleken. Vandaag doen we dat nog eens dunnetjes over en zetten we de Galaxy S III tegenover zijn nieuwe kleine broertje, de Galaxy S III mini.

De Galaxy S III mini lijkt uiterlijk sterk op de ‘grote’ S III die eerder dit jaar gelanceerd werd, maar is uiteraard een stuk compacter en bovendien goedkoper. De S III mini moet het onder andere doen met een scherm met een lagere resolutie, een dual-core in plaats van een quad-core processor. Ook de beeldsensor van de mini is anders. In het geval van de S III wordt gebruikgemaakt van een 8 megapixel sensor, terwijl de S III mini het met 5 megepixels moet stellen. Omdat de S III Mini ook over een aanzienlijk minder snelle processor beschikt, is deze telefoon niet in staat om beelden in 1080p formaat op te nemen, 720p is het maximum voor dit model. Ook beeldstabilisatie wordt niet ondersteund door de Mini.

Onderstaande video laat zien hoe de Samsung Galaxy S III (1080p met beeldstabilisatie) presteert ten opzichte van de Galaxy S III mini (720p zonder beeldstabilisatie). Buiten het verschil in scherpte – wat door het verkleinen van de beelden niet zo goed zichtbaar is als bij de originele beelden – valt vooral op dat de witbalans van de S III doorgaans beter is dan die van zijn kleinere broertje, en dat ook de lichtgevoeligheid bij de ‘grote’ Galaxy S III veel beter is waardoor in het tweede deel van de video beduidend minder beeldruis zichtbaar is bij de S III dan bij de S III mini.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *