Video: muziekclip in de vorm van een First Person Shooter (GoPro)

De Russisch band ‘Biting Elbows’ moet voor hun nieuwste nummer ‘Bad Motherfucker’ een videoclip maken en besloot het over een heel andere boeg te gooien dan tot nu toe gebruikelijk is. Ze filmden een clip die veel doet denken aan een First Person Shooter; een videogame waarin je zelf de hoofdrol speelt, ‘bad guys’ moet neerknallen en bizarre klimpartijen moet uitvoeren.

De clip is gefilmd met een GoPro-camera voor het gezicht, waardoor je letterlijk vanuit het perspectief van de hoofdpersoon alle actie beleeft. De scenes zijn knap gefilmd en alles lijkt zich in één lange take af te spelen (wat natuurlijk niet zo is). Er zitten heel wat aardige stunts en specials effects in verwerkt. Toch was is alles low-budget gefilmd.

De clip heeft als titel ‘Insane Office Escape’. Waarschuwing: hij begint al meteen vrij geweldadig en bloederig. Als je daar niet tegen kunt, kun je misschien beter niet kijken.

Hieronder staat een tweede video, die in feite de proloog van de bovenstaande scene is. Het geeft iets meer inzicht waar het allemaal om gaat.

Hieronder kun je een interview beluisteren met de band over de tot stand koming van de clip (die een miljoen keer bekeken werd binnen 24 uur).

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *