Video: Movi – de ultieme steadycam?

Vincent Laforet kwam de afgelopen dagen met veel tamtam dat er iets revolutionaris op komst was. Nee, geen nieuwe camera, maar een hulpmiddel voor DSLR’s voor videodoeleinden. Het bleek om de Movi te gaan – of ‘The MōVI’ zoals hij door Vincent zelf genoemd wordt. Het is een type steadycam om een camera stabiel te houden. Want trillingen zijn funest voor video – je wil als filmer een zo vloeiend mogelijk beeld. Een stabilisator is daardoor een must, maar die zijn duur en complex. Zo heb je bijvoorbeeld hele harnassen die je kunt dragen, wat niet heel comfortabel is. De Movi is veel compacter en lijkt zeer effectief, zoals je in het voorbeeld hieronder kunt zien:

De Movi kan met één of twee handen gedragen worden en is relatief licht – 1,5 kilo! Dankzij een 3-assige gyro-stabilisator houdt de Movi een camera superstabiel, zelfs wanneer je er een trap mee afrent. Dat blijkt ook duidelijk uit de onderstaande twee video’s. De eerste is een ‘behind the scenes’ die duidelijk het nut van de Movi aantoont. De tweede video is een korte film met het eindresultaat, gefilmd met een Canon EOS 1 D C (4k) met een Canon 24mm f1.3 Cine prime (en een Zeiss 18mm f2 voor de helicoptershots).

Er is één nadeel voor de hobbyisten onder ons: hij is praktisch onbetaalbaar. De reguliere versie kost $ 15.000 en er komt later ook een lichtere versie voor (systeem)camera’s als de GH3 voor $ 7500. Dat is weliswaar voor de filmindustrie uitermate betaalbaar, maar voor een hobbyist te hoog gegrepen…

Het eindresultaat:

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *