Video: model schrikt van hoeveelheid Photoshop na fotoshoot

TV icoon ‘Goldierocks’ (Samantha Louise Hall) is een Britse DJ en presentatrice en onderging als vrijwilliger een professionele fotoshoot. Gevolgd door de camera wilde ze ervaren wat er allemaal kwam kijken bij een shoot voor een glossy magazine en wat het eindresultaat zou zijn. Eerst onderging ze 2,5 uur visagie waarna de shoot zelf begon. Daarna bleef ze nog even hangen om te kijken hoe het eindresultaat nabewerkt werd. En daar schrok ze flink van. Niet alleen rimpels werden weggewerkt, ook werd ze kunstmatig slanker gemaakt (gezicht, schouders, armen, vingers, taille). Terwijl haar borsten een paar maten groter werden, werd haar taille zo dun dat de lichaamsverhouding volgens Goldie fysiek onmogelijk was. Ook kreeg ze een digitale ‘nosejob’ en een kaaklijncorrectie. De fotograaf reageerde dat ze het eindresultaat moest zien als een ander persoon, met slechts elementen van haarzelf. Anders werd het niet geaccepteerd door bladen, aldus de fotograaf. Goldie reageerde geschokt.

Aan de foto hierboven kun je de retouchering duidelijk zien. We tonen de onbewerkte foto. Als je vervolgens met je muis op de foto gaat staan, zie je de gePhotoshopte versie. Je kunt zelf zien wat er zoal gebeurde in het tv-fragment hieronder. Schieten fotografen en bladen niet een beetje door met deze hoeveelheid nabewerking? 

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Eén gedachte over “Video: model schrikt van hoeveelheid Photoshop na fotoshoot”

  1. iew, vind het vreselijk als ik eerlijk ben. De eerste foto is een mooie vrouw, maar de tweede is (zeker als je de eerste kent) een enge foto geworden.
    Daarbij: ik zal HELEMAAL NIET op grote borsten, en voor mij is het dan ook frustrerend dat er altijd maar flink groter gemaakt wordt omdat 51% (bij wijze van spreken) van de mannen grote borsten willen zien. Die mannen die kleiner mooier vinden hebben pech. Door middel van photoshop worden ze groter gemaakt, waardoor het lijkt of iedereen een maat groter heeft, wat er weer voor zorgt dat die mooie kleineren ook nog eens eerder onder het mes gaan om ze fysiek ook nog groter te maken, waardoor het allemaal nog erger wordt…
    (ja ik schets een zwart beeld, maar het is, afhankelijk van het land, al wel realiteit!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *