Video: Magic Lantern hack installeren

We hebben het op Technyx regelmatig gehad over Magic Lantern, de firmware-hack die je de mogelijkheden van je Canon DSLR flink uitbreidt, zowel nieuwe als oude modellen die al jaren geen nieuwe firmware meer hebben gehad. Vooral de videomogelijkheden worden flink vergroot, onder andere met RAW video waarmee je de hoogst denkbare beeldkwaliteit kunt halen. Maar hoe ingewikkeld is het nu om Magic Lantern te installeren? 


Dat wordt op eenvoudige wijze uitgelegd in de bovenstaande (Engelstalige) video van Dave Dugdale. Het werkt eigenlijk vrij simpel: zorg dat je camera volledig opgeladen is, zet de fabrieksinstellingen terug en formatteer een geheugenkaartje (32 GB of kleiner). Zet daarna via een computer de Magic Lantern software op de kaart en kies op je camera voor de optie om de firmware te updaten. Als dat gelukt is, zie je het onderstaande scherm:

Je camera werkt nu als vanouds, maar als je op de prullenbak-knop drukt, verschijnt het Magic Lantern-menu met een scala aan nieuwe mogelijkheden.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *