Video: droombaan op een waanzinnig mooie uitkijkpost

Iets voor jou? ‘s Ochtends begin je met een bergwandeling door de natuur, waarna je aankomt op je werk. Je meldt je aan en besteed de hele dag aan naar buiten turen. Maar wat een uitzicht! ‘s Avonds geniet je van een onvoorstelbare sterrenhemel en daarna kruip je in je bed om helemaal alleen, hoog op de berg, te overnachten. Het is een baan waarvoor de vrijwilligers zo ongeveer voor in de rij staan. 

De video hieronder laat een dag in het leven van een vuurbewaker zien. In Marin County (Californië) is er een groot deel van de lente, zomer en herfst (tot en met oktober) een grote kans op brand door droogte. Daarom is er een uitkijkpost op de top van de Tamalpais berg geplaatst, waar het landschap goed te overzien is. Daar tuurt iemand de hele dag met een verrekijker naar beneden om brand zo snel mogelijk te detecteren. Want als er brand is, telt iedere minuut. Zeker in afgelegen gebieden kan het even duren voordat een brand wordt opgemerkt.

In de video zie je Gary Yost die al twee jaar dit werk doet. Hij is ook fanatiek fotograaf (en filmer) en maakt dan ook graag van de gelegenheid gebruik om foto’s te maken vanaf deze unieke plek. Lijkt het jou ook wat? Ze zoeken nog vrijwilligers bij Marinlookouts. Als je even wilt wegdromen zijn de zes minuten die het filmpje duurt goed besteed. Gary gebruikt zowel videobeelden als timelapses om dit bijzonder fraaie landschap weer te geven.

Dank voor de tip: pixelmaniac (op het forum).

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *