Video: cameradief gesnapt op timelapse-video

Alessandro Della Bella uit Zurich (Zwitzerland) ging op een avond op pad om een timelapse video te maken. Hij pakte het grootst aan met drie camera’s tegelijkertijd vanuit verschillende perspectieven en positioneerde die in de bergen. Omdat het maken van timelapses vele uren kan duren, ging Allessando in de tussentijd naar een verjaardagsfeestje om later terug te komen om de camera’s weer op te halen. Moet kunnen in de bergen zou je zeggen. Maar niet die nacht, want toevallig was een dief die exact in die buurt ronddwaalde. Bewapend met een zaklantaarn vond hij bij toeval één van de camera’s (die foto’s stond te maken met een bepaalde interval, bijvoorbeeld iedere 20 seconden). De dief liep weg met de camera, die zijn beurt nog steeds foto’s bleef maken.

Toen Alessandro terug kwam, ontdekte hij al snel dat één van de camera’s ontbrak. Op de beelden van de timelapse kon hij terugzien dat de dief 37 minuten ronddwaalde bij het schuurtje om er uiteindelijk met de camera vandoor te gaan. De beelden zelf leidden overigens niet direct tot zijn arrestatie, maar wel het feit dat hij zich publiekelijk zo opvallend gedroeg met de camera dat getuigen de politie waarschuwden. Achteraf bleek dat de dief eigenlijk de bergen in trok om naar de sterren te kijken, maar zich niet kon inhouden toen hij de camera vond. Pas dus op met een maken van timelapse-video’s en laat je apparatuur niet onbeheerd achter. 

Hieronder is overigens het resultaat van de uiteindelijke timelapse-video (bestaande uit verschillende compilaties) te bewonderen:

Helvetia’s Dream from Alessandro Della Bella on Vimeo.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *