Vermeende afbeeldingen van Nikon D800 opgedoken

Van de Nikon D800 DSLR body zijn een aantal foto’s uitgelekt. Hoewel nooit met zekerheid is vast te stellen of de foto’s echt zijn, lijken een aantal kleine ontwerpveranderingen te suggeren dat de foto’s inderdaad van de opvolger van de D700 DSLR camera zijn gemaakt. Nikon gaat de camera boven de D700 plaatsen maar onder de D3. Hierdoor zal de D800 bijvoorbeeld niet kunnen tippen aan de hoge ISO prestaties van de D3 camera’s door het gebruik van een andere sensor.

De D800 lijkt in elk geval wel een 36 megapixel sensor te krijgen (7360 bij 4912 pixels) en zowel smaller als lichter te gaan worden dan de D700. Ook krijgt de camera een grotere display en zal de videokwaliteit beter zijn dan bij de D3 serie. De camera zal in een resolutie van 1080p kunnen opnemen met 30 frames per seconde, 25 frames per seconde en 24 frames per seconde. In de 720p stand komt hierbij nog de mogelijkheid bij om ook beelden met 60 frames per seconde vast te leggen.

De camera kan continu vier foto’s per seconde maken en 6 foto’s per seconde wanneer een optionele accu wordt aangesloten. De autofocus functies zullen naar verwachting identiek zijn als aan de D3 lijn.

Vooralsnog is er officieel nog niets bevestigd en blijft het ook gissen naar een lanceringsdatum. Sommige bronnen suggeren een lancering eind deze week, terwijl andere van begin december spreken.

Afbeeldingen afkomstig van NikonRumors.com.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *