Veluwse fotodagen: lezingen, fotobeurs en activiteiten

De natuur is het favoriete onderwerp voor talloze fotografen. De schoonheid van een landschap, eindeloze bossen, kleurige herfstbladeren, fladderende vogels en burlende herten. De Veluwse Fotodagen combineren de wereld van natuur én fotografie in een weekend met workshops, lezingen en andere activiteiten. In en rond de inspirerende omgeving van het voormalig bijzondere PTT-zendgebouw in Radio Kootwijk vindt op 24 en 25 mei de eerste editie van dit event plaats.

Activiteiten

In vier zalen worden lezingen gegeven door bekende Veluwse natuurfotografen zoals Geurt Besselink, Ernst Dirksen, Jan Huttinga en Jan Vermeer.  Praktische onderwerpen komen aan bod, van het beheer van beeldmateriaal tot een instapcursus fotografie voor beginners. In de imposante zenderzaal is een fotobeurs waar alle grote importeurs van Nederland staan met diverse aanbiedingen. Daarnaast zijn er vele activiteiten, zoals dierensporen zoeken in het zand, een fotoshoot bij de pompgebouwtjes of verhalen vertellen bij de Watertoren. Er is ook aandacht voor kinderen die zelf aan de slag mogen met een workshop natuurfotografie onder leiding van Kidsklix. Ervaring of een camera hebben de kinderen niet nodig, meedoen is voldoende. Kidsklix stelt de camera’s ter plekke beschikbaar.

PTT gebouw

Tijdens de Veluwse fotodagen is er ook aandacht voor de indrukwekkende omgeving van het zendgebouw; de grootste zandverstuiving van West-Europa ligt letterlijk naast de deur. Een omgeving waar een fotograaf het liefst direct aan de slag gaat. Buiten worden dan ook diverse fotoworkshops gehouden in de weergaloze Veluwse natuur, zoals een workshop macro- en/of landschapsfotografie. Ook voor de niet fotograferende bezoeker zijn er diverse interessante lezingen, over bijvoorbeeld archeologie of over de bijzondere locatie waar het evenement plaats vindt.

Meer informatie

De Veluwse Fotodagen is een initiatief van Cameratools uit Apeldoorn, Veluwe-fotograaf Geurt Besselink en Jan Vermeer van Natuurfotopassie. De entree kost € 10 voor een dag of ¡ 15 voor twee dagen. De locatie is het voormalige PTT- zendgebouw, Radioweg 1, 7348 BG,  Radio Kootwijk.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *