Vang een beeld

Museum Boijmans Van Beuningen uit Rotterdam is de fotoactie ‘Vang een beeld‘ gestart. De oproep is om foto’s te maken met behulp van een spiegel, waardoor je eigenlijk twee beelden in één foto ziet. De opdracht is geïnspireerd op het werk van Marijke van Warmerdam (1959), wiens werk eveneens in het museum te zien is. Volgens het museum maakt Marijke van kijken een bewuste activiteit. Zij kadert haar blik met een filmcamera, een fototoestel, zelfs met een spiegel of een stuk karton en ‘vangt’ zo haar beelden. Op oproep is om via dezelfde methode foto’s te maken en deze vervolgens toe te voegen aan de Flickr groep


Marijke van Warmerdam, Pedestal (2006), zeefdruk op plastic spiegel, dibond.

De inzendingen zijn vanaf 21 december te zien in de educatieve ruimte van het museum. Op 2 januari 2012 kiest kunstenares Marijke van Warmerdam haar favorieten, die vervolgens een speciaal plekje in het museum krijgen. De tentoonstelling tot tot 22 januari te zien. Onderaan dit bericht zie je enkele actuele inzendingen ter inspiratie.

PERSBERICHT

Boijmans nodigt uit beelden te vangen
Museum Boijmans Van Beuningen nodigt heel Nederland van jong tot oud uit om een beeld uit de werkelijkheid te vangen, geïnspireerd op het werk van kunstenaar Marijke van Warmerdam. De inzendingen zijn deze winter te zien in het museum.

Museum Boijmans Van Beuningen nodigt iedereen uit om zelf een beeld te vangen. Dit gaat als volgt: neem een spiegel en ga ermee de wereld in, zoek een kader voor het gewenste beeld en zet deze op de foto. Zo wordt een moment gevangen, een beeld in een ander beeld geplaatst, waaruit weer een nieuw beeld ontstaat. Alle ingezonden foto’s zijn vanaf 21 december 2011 te zien in een tentoonstelling in de Kunst Studio, de educatieve ruimte van het museum. Op 2 januari 2012 kiest Marijke van Warmerdam haar favoriete inzendingen, die een bijzondere plek krijgen binnen de tentoonstelling. Deze zijn tot en met het einde van de tentoonstelling, op 22 januari 2012, te zien.

Stuur in
Deelnemers kunnen de gevangen beelden tot en met 31 december 2011 uploaden naar de Flickr-groep ‘Vang een beeld’ van het museum of per e-mail insturen naar beeldvangen@boijmans.nl. Op www.boijmans.nl/beeldvangen kunnen deelnemers een korte video bekijken over het vangen van beelden en meer informatie vinden over het inzenden van de foto’s.

Raak geïnspireerd
Inspiratie opdoen voor ‘Vang een beeld’ kan in de tentoonstelling van Marijke van Warmerdam. Het museum toont op ruim 1500m2 een selectie uit haar oeuvre, bestaande uit film, sculpturen, fotowerken, installaties en beschilderde film stills. De tentoonstelling ‘Dichtbij in de verte’ is te zien tot en met 22 januari 2012. Op het online videokanaal van het museum arttube.boijmans.nl is een korte documentaire te zien over Marijke van Warmerdam.

G.Schreuder_Onstwedde_2IMG_7812Marit_KoopalMaaike_Blaas

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *