Uitslag Twitter/Facebook/enquête actie

Technyx is de jongste site over fotografie en video in de Benelux en ging een maand geleden live met een groot aantal acties. Allereerst natuurlijk de fotowedstrijd, maar ook met een enquête. Daarnaast zijn we natuurlijk actief op verschillende sociale media zoals Twitter en Facebook. En vergeet Flickr niet waar je je eigen foto’s kunt insturen die vervolgens, indien goedgekeurd, op de hoofdpagina van Technyx terecht komen. En hou ook ons Youtube-kanaal in de gaten, want daar gaan we binnenkort ook iets mee doen (pssst.. we hebben zelfs ook een Vimeo-account). En vergeet ten slotte onze RSS-feed niet, die je kunt koppelen aan je e-mail client, webbrowser of startpagina (zoals iGoogle). Om een lang verhaal kort te maken: we hadden een flink aantal prijzen beloofd voor het actief en passief volgen van onze accounts op Facebook en Twitter en maken bij deze de prijswinnaars bekend. Maar we beginnen met de winnaar van de enquête. 

Prijs enquête: Nikon D5000

We begonnen Technyx met een enquête over fotografie (en iets mindere mate video). Puur door hieraan deel te nemen maakte je kans op een prachtige prijs: de Nikon D5000 + 18-55 VR kitlens (ter beschikking gesteld door Nikon). Er waren maar liefst 770 deelnemers – waarvoor dank. We hebben een winnaar gekozen door geautomatiseerd een nummer te trekken tussen 1 en de 770. Dat was schijbaar het lucky number van Djap, want hij kwam als winnaar uit de bus.

Nikon D5000 + 18-55mm VR kitlens – gewonnen door Djap

De Nikon D5000 is een spiegelreflexcamera die in diverse tests als beste uit de bus kwam. Hij beschikt over een CMOS sensor met 12,3 miljoen pixels, een 2,7 inch kantelbaar lcd-scherm en een lens met optische beeldstabilisatie. Kijk hier voor meer specificaties.

Prijzen Facebook-deelnemers

Daarnaast kon je ons volgen op Twitter en Facebook, zodat je via deze sociale media op de hoogte blijft van de hoogtepunten op Technyx en dus op foto- en videogebied. Bij Facebook gaat dat door ons ‘leuk’ te vinden. Iedereen die dat vindt komt automatisch in een lijst te staan en op basis daarvan hebben we eveneens een willekeur getal getrokken. Daarbij kwamen de volgende winnaars uit de bus (de prijzen zijn willekeurig toegekend):

Sandisk Extreme III CompactFlash 16 GB (30MB/200x) twv € 85 – Winnaar: Tim Berghmans

Video deLuxe Plus van Magix (t.w.v € 99) – Winnaar: Roger Berntsen

Scott Kelby, Het Photoshop CS5 boek voor digitale fotografen (twv € 39,95). Winnaar: Carlos Mn

‘Aanraden’

Wie het nieuws, publicaties en reviews op Technyx interessant vond en aangeraden heeft via Facebook (of via onze Facebook-knop), maakte extra kans op mooie prijzen. En mooi is ‘ie, deze Samsung SH100 met Wifi.


Samsung SH100 met wifi(!) twv € 199. Winnaar: Pasqual Demmenie

De Samsung SH100 beschikt over een 14 megapixel sensor en een lens met 5x optische zoom. Aan de achterkant pronkt een 3 inch (7,6 cm) WQVGA aanraakgevoelig scherm, waarvan de bediening lijkt op een smartphone. De SH100 is tevens voorzien van wifi, waardoor vers gemaakte foto’s en video’s zonder tussenkomt van een computer geupload kunnen worden naar bijvoorbeeld Facebook en Youtube.

Prijzen Twitteraars

Op Twitter hadden we hetzelfde recept. Volg ons en je maakt puur en alleen daarom al kans op mooie prijzen. Uit alle volgers hebben we – eveneens volstrekt willekeurig – een aantal winnaars getrokken (bedrijven uitgezonderd). Hieronder het overzicht:

Sandisk Extreme IV CompactFlash 16 GB (45MB/300x) twv € 95 – Winnaar: @JeeeM

Video deLuxe Plus van Magix (t.w.v € 99 per stuk). Winnaar: @076Collin

Scott Kelby, Het Lightroom 3 boek voor digitale fotografen (twv € 39,95). Winnaar: @vonkruger

ReTweeters

Zoals van te voren aangekondigd zouden ook letten op eventuele ReTweets, net als ‘aanraders’ bij FaceBook. Hieruit hebben we ook willekeurig een winnaar getrokken en dat werd:

Canon Powershot A3300 IS twv € 159 – Winnaar: @HELEENKLOPfoto

De compacte PowerShot A3300 IS met metalen body legt de hele wereld uiterst gedetailleerd vast met 16 Megapixel. De Dynamic Image Stabilizer zorgt voor scherpe, trillingsvrije HD-films. Dankzij het groothoekobjectief van 28 mm kun je beter weidse landschapfoto’s en binnenopnamen maken, terwijl je met de 5x optische zoom kunt inzoomen op details.

Troostprijs

Dan blijft er nog één prijs over. En dat is Het complete fotografieboek van Tom Ang. Dit 400 pagina’s tellende dikke boek gaan we deze week verloten via Twitter. Meedoen is simpel. Tweet deze week de onderstaande zin en maak hem af:

Volg @FotoVideoNu …

De winnaar wordt aanstaande vrijdag 20 mei aan het eind van de dag bekend gemaakt.


Informatie over het boek: Tom Ang en 20 internationale topfotografen leiden u langs de tien populairste onderwerpen in de fotografie. Dit boek geeft u inzichten, ideeën en tips gericht op specifieke genres en bevat opdrachten die u aanmoedigen om zelf te experimenteren en nieuwe technieken te oefenen. Daarnaast beschrijft elk hoofdstuk stap voor stap de reportages van twee totaal verschillende topfotografen.

Leer over de geschiedenis van de fotografie, de ontwikkeling van elk deelgebied, de nieuwste trends en de belangrijkste stromingen en fotografen. Beheers cameratechnieken en verken de subtiliteiten van compositie, belichting en timing in hun relatie tot het onderwerp. Vind nieuwe, frisse invalshoeken en creëer beelden die echt opvallen.

Ontdek de geheimen van professionele fotografen en kijk achter de schermen bij fotoreportages om te leren hoe een idee van concept tot foto wordt. Over de auteur Tom Ang was meer dan twaalf jaar hoofddocent Photographic Practice aan de University of Westminster en heeft voor talloze specialistische publicaties gewerkt als technisch redacteur of fotoredacteur.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *