Uitslag Maanduitdaging 10: Zwart-Wit

De maanduitdaging stond een beetje in de schaduw van de “echte” Zwart-Wit wedstrijd, die rond dezelfde tijd liep, dat was jammer. Maar aan de andere kant zou je verwachten dat een aantal inzendingen in die wedstrijd ook aan de maanduitdaging deel zouden nemen. Dat bleek maar bar weinig het geval te zijn. Mensen die aan zowel de wedstrijd deelnamen als aan de maanduitdaging deden dat in veel gevallen ook nog eens met andere foto’s. Ja, het digitale tijdperk zorgt voor een ongetemde stroom aan foto’s en dat zie je dan op zo’n moment terug.
Het grote verschil tussen deze twee wedstrijden, is natuurlijk, dat er bij de maanuitdaging “slechts” eeuwige roem te vergaren is, terwijl er een aantal fantastische prijzen aan de horizon gloren bij de wedstrijd. Die prijzen prikkelen blijkbaar meer dan de “eeuwige roem”, hoewel dat laatste ook erg zoet kan smaken. Dat prikkelen zie je terug in het aantal deelnemers; IMO niet terecht! Er is namelijk één facet waarin de maanduitdaging superieur is: het verlegt grenzen! Doordat er over foto’s gediscussieerd kan worden, ideeën uitgewisseld worden, problemen aangepakt worden, enz. nemen je vaardigheden, inzichten en technieken toe. Is dat niet veel belangrijker dan een prijs? Bekijk de huidige uitdaging eens, Macro en Close-Up, en je ziet nu al door de diverse discussies dat de foto’s beter worden. Sommige mensen hebben er zelfs aparte apparatuur voor bijgekocht. Dat is toch de essentie van met je hobby bezig zijn, daar kan toch geen prijs tegenop….. !

Lonely cyclist
“Lonely cyclist” van Boerboom
Canon EOS 450D, objectief onbekend @ 1/500s, f/16, 39mm, ISO100

Als dank mag Boerboom de volgende maanduitdaging (start 1 augustus) bedenken. Hij scoorde met deze foto 10 punten.

Marathon Rotterdam
“Marathon Rotterdam 2013 – De laatste loodjes” van Eric Veth
Panasonic G5 – f/5.6 – 1/2500sec. – iso 320 – 43mm. (f.f.).

Eric bezette met zijn drie foto’s de 2-de, 3-de èn 4-de plaats, een bijzondere prestatie. Deze foto scoorde 8 punten.

Kop van Zuid Rotterdam
“Kop van Zuid (Rotterdam), van onder de Erasmusbrug.” van Eric Veth
Panasonic G2 – f/5.6 – 1/640sec. – iso 100 – 85mm. (f.f.).

Deze foto werd op de hielen gezeten door de derde foto van Eric – Kubuswoningen Blaak (Rotterdam) – “We are watching you...” – maar wist toch nipt met 7 punten de derde plaats op te eisen.

De totale uitslag is hier te bekijken. Zowel het aantal deelnemers, als het aantal stemmers, zal de komende maanden flink toe moeten nemen. Hoe meer mensen deelnemen, hoe meer we er van kunnen leren!
Zoals je ziet zijn de winnaars gekozen door andere leden. Daarom is er ook geen juryrapport; misschien nog een uitbreiding voor de toekomst: je keuze motiveren….. Wat vinden jullie?

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *