Uitslag fotowedstrijdblog

We hebben bijna 300 inzenden mogen verwelkomen op onze fotowedstrijdblog ‘je beste vakantiefoto’. Zoals eerder beschreven hebben we slechts een selectie daarvan getoond op de hoofdpagina van deze site. Bij deze wedstrijd ging het niet alleen om een goede foto, maar ook om een goede tekst. Het bijbehorende verhaal achter de foto kan je er nog extra inzuigen, wat de impact versterkt. Sfeerinformatie, maar ook wat achtergronden bij de totstandkoming van de foto waren daarbij belangrijke ingrediënten. Vroeg het maken van de foto om fotografisch inzicht? Is er voldoende aandacht besteed aan de compositie? Zijn er specifieke instellingen gebruikt?

We hebben een flinke selectie aan fotowedstrijdblogs gepubliceerd – je kunt ze hier nog eens nalezen en bekijken. Vervolgens wachtte ons de taak om de inzendingen te beoordeling om tot een winnaar te komen. Net zoals altijd hebben we dat gedaan door foto’s af te strepen, zodat een beperkte selectie met de beste inzendingen overbleef. Daar hebben we vervolgens nog een keer kritisch(er) naar gekeken zodat een handjevol overbleef. Na lang wikken en wegen kozen we één winnaar en een troostprijs.

DSC_2021oke

Winnaar

De winnende foto(blog) is van Eric tKindt. Hij heeft een interessant tafereel in Birma, waarbij vissers met één been hun roeispaan vasthouden om een vrij hand te hebben bij het vissen, op perfecte wijze vastgelegd. De jury was zeer gecharmeerd van het lijnenspel en de symmetrie van de vissers. Bovendien komt de silhouetvorm erg goed uit de verf en oogt het water door de zonsondergang als vloeibaar goud. Zijn complete blog met twee extra foto’s kun je hier lezen. Eric, de Case Logic Luminosity Split Pack Medium rugzak is voor jou. Deze is geschikt is om een DSLR plus vier lenzen te vervoeren, maar heeft ook ruimte voor andere praktische zaken, zoals accessoires maar ook eten en drinken en pen en papier.

caselogic-tas

Troostprijs

Los van de hoofdprijs is er nog een troostprijs waarbij je zelf een prijs mag kiezen uit de prijzenpot van onze blogcompetitie (met als enige voorbehoud dat de (advies)prijs niet meer dan € 50 mag bedragen). Deze prijs gaat naar Maurice Schutgens met zijn fotoblog over Namibië. Het openingsbeeld is zeer sterk dankzij het mooie contrast en de strakke compositie (die bovendien bewijst dat het soms wél mooi is om iets in het midden te plaatsen).

Namibia

 

Wil je alle gepubliceerde fotoblogs nog eens teruglezen? Klik hier.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *