Twee bijzondere compacts van Nikon onderweg

Het is zeer waarschijnlijk Nikon, naast de J2 en bijbehorende compacte standaardzoom, nog twee primeurs op Photokina laat zien. We hebben intussen betrouwbare aanwijzingen dat er twee compactcamera’s in de pijplijn zitten. In beide gevallen gaat het zeker niet om 13-in-een-dozijn compacts.

S800: eerste compactcamera met Android

Het meest in het oog springende gerucht is dat er een compactcamera met Android OS aan zit te komen. Hiermee heeft Nikon een absolute primeur; er zijn nog geen andere camera’s op de markt (behalve smartphones natuurlijk) die van dit besturingssysteem gebruikmaken. De overige specificaties zijn nog niet geheel bekend, maar het lijkt erop dat hij de S6300 gaat opvolgen. De S6100 en S6200 werden ook allebei al na een half jaar opgevolgd, en gezien het zoombereik lijkt dit een logische keuze.

Voorlopig zien de specificaties er als volgt uit: zoombereik van 25-250mm, 3,5″ OLED scherm, ingebouwde GPS en WiFi, Android 2.3 en compatible met alle Google Play-apps die er voor dat OS zijn.

De S6300: binnenkort een opvolger?

High-end model: P7200 of G1X-concurrent

Het andere model is nog wat onzeker. Er wordt alleen nog maar gesproken over een zoombereik van 28-200mm, met een diafragma van f/2 tot f/4. Dat zou in de richting van een P7200 duiden. De huidige P7100 is intussen een jaar op de markt, en die zou dus wel eens vervangen kunnen worden. Er gaan ook al wat langer geruchten over een concurrent van de Canon PowerShot G1X, maar voorlopig houden wij het op een P7200.

Beide camera’s worden eind augustus verwacht. Voor de S800 wordt zelfs specifiek een datum van 22 augustus genoemd.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *