TransferJet technologie op punt van doorbreken

Reeds in 2010 werd de Sony TransferJet technologie door Toshiba gedemonstreerd. TransferJet is een alternatief voor Bluetooth, Near-Field Communication (NFC) en WiFi Direct. We verwachten dat de TransferJet technologie in januari op de CES z’n echte doorbraak gaat maken, mede dankzij de microSD-I/O kaart en USB-adapter (dongle) van Toshiba. Evenals de alternatieve draadloze technologieën is TransferJet geschikt om op korte afstand gegevens uit te wisselen tussen twee apparaten. Bijvoorbeeld foto’s van een camera naar een smartphone.

Volgens de ontwerpers is de technologie geschikt om grote bestanden over te dragen, onder andere het streamen van videobestanden met hoge snelheid zou geen probleem moeten zijn. Theoretisch zou een snelheid van 560 megabit per seconde mogelijk moeten zijn. Om dit te bewerkstelligen gebruikt men het principe van inductie velden op de 4,48 GHz band en een frequentie van 560 MHz. Naast een hogere snelheid moet het energiegebruik lager ten opzichte van de hedendaagse technieken. Ook is gedacht aan error detection and correction, packet acknowledgement en packet resend.

Op het moment van schrijven hebben Sony, Epson, Toshiba, Samsung, Sharp, Nikon en Pioneer aangekondigd de TransJet technologie te gaan gebruiken. De dongle zoals Toshiba die nu klaar heeft zou 25 USD moeten kosten, de SDHC-kaart met TransJet en een onbekende hoeveelheid aan opslag moet een overdracht met maximaal 560 Mbit/s mogelijk maken, een adviesprijs is niet bekend.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *