Transcend 128 GB SDXC geheugenkaart met Class 10

Voor wie graag veel data wil opslaan lanceert Transcend de TS128GSDXC10 geheugenkaart met een capaciteit van 128 GB in een SDXC formaat. De geheugenkaart is hiermee geschikt om voor camera’s te worden gebruikt om HD videobeelden op te slaan waarbij normaliter genoeg ruimte is voor 32 uur aan Full HD videobestanden in een resolutie van 1080p met de H.264 AVC compressie. Voor fotografen biedt de geheugenkaart ruimte aan circa 6400 RAW- of .25.000 JPEG-foto’s.

De geheugenkaart heeft een Class 10 certificering waarmee een leessnelheid van maximaal 22 MByte/s wordt behaald en een schrijfsnelheid van 16 MByte/s. Het overzetten van films en foto’s zou hiermee een stuk sneller gaan dan geheugenkaartjes met een lagere klasse, een prettige bijkomstigheid als de volledige 128 GB van het geheugenkaartje moet worden gekopiëerd. Transcend biedt als extra software een gratis licentie aan van de RecoveRX Tool waarmee documenten, video’s, foto’s en muziekbestanden kunnen worden hersteld wanneer een gedeelte van de data corrupt raakt.

De TS128SDCX10 geheugenkaart is verkrijgbaar, maar Transcend heeft nog geen euro-adviesprijs naar buiten gebracht. In de VS kost de kaart $169. Er komt ook een 64 GB-versie ($ 79) 

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *