Toshiba wil CompactFlash-markt veroveren

CompactFlash-kaarten (CF) hebben de afgelopen jaren veel terrein verloren aan SD-kaarten, met name toen high-end amateurmodellen (zoals de Nikon D7000 en Canon 60D) en zelfs semi-professionele cameramodellen (zoals de Nikon D600 en Canon 6D) uitgerust werden met een SD-slot en ook fabrikanten als Sony en Olympus stopten met het gebruik van CF. CompactFlash wordt momenteel alleen nog in high-end (video)camera’s gebruikt. Het lijkt een vreemd moment voor een ‘nieuwkomer’ om dan juist de markt te betreden, maar toch is dat juist wat Toshiba van plan is.

Toshiba heeft zichzelf tot doel gesteld om in twee jaar (2015) een derde van de markt te veroveren met haar ‘Exceria Pro’-lijn. De kaartjes  kunnen bestanden wegschrijven met 150 MB/s en data lezen met 160 MB/s (goed voor de snelheidsaanduiding 1066x). Volgens Toshiba zijn dit de snelste kaarten op de markt (de hoogst mogelijke snelheid van UDMA 7 is overigens 167 MB/s). De kaartjes zijn daardoor ideaal voor grote datastromen, zij het grote fotoreeksen die snel achter elkaar worden geproduceerd of 4k video. De markt wordt momenteel gedomineerd door Sandisk, Lexar en Transcend, maar de ontwikkelingen in het hogere segment waren de laatste tijd gestagneerd. Wellicht dat de stap van Toshiba nieuw leven in de brouwerij brengt…

Prijs en beschikbaarheid

De kaarten moeten in de lente op de markt komen in drie varianten: 16, 32 en 64 GB. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *