Toshiba Exceria Pro compactflash-kaartjes halen 150 MB/s

Toshiba heeft aangekondigd nieuwe geheugenkaarten in het CompactFlash-formaat te introduceren. De nieuwe kaartjes hebben de merknaam Exceria Pro en beloven de snelste opslagmedia in hun soort te zijn. Met de Exceria Pro kaartjes wil Toshiba voldoen aan de eisen van het high-end segment van de digitale camera en HDSLR-markt, voor het wegschrijven van vele hogeresolutiebeelden achter elkaar en het maken van video-opnames met hoge bitrates. Deze CompactFlash-geheugenkaarten moeten sneller zijn dan de enige tijd geleden aangekondigde XQD 1.0-exemplaren die door Nikon en Sony ontwikkeld zijn.


Toshiba Exceria ProDe Exceria Pro CF-kaartjes gebruiken Toshiba’s eigen NAND flashgeheugen en beschikken over speciaal ontwikkelde firmware. De behaalde doorvoersnelheden zijn 160 MB/s voor lezen en 150 MB/s voor schrijven (uitgezonderd het 16 GB model, dat het bij 95 MB/s moet houden). Ter vergelijking: XQD-kaarten halen maximaal 125 MB/s.

De kaartjes voldoen aan de CompactFlash 6.0-standaard en zijn UDMA7-compatble. Ze voldoen ook aan de nieuwste standaard voor video-opname prestaties, VPG-20. Deze standaard garandeert een Full HD video-opnamesnelheid van minimaal 20 MB/s.

De Exceria Pro-kaartjes zullen beschikbaar komen met capaciteiten van 16, 32 en 64 GB, in het voorjaar van 2013. Prijzen zijn vooralsnog niet bekend.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *