Top 10 van een jaar FV Flickr Top 5

Hier is dan onze eerste jubileumuitgave van de FV Flickr Top 5. Intern hebben we er over gediscussieerd hoe we deze uitgave vorm zouden geven. Zullen we alle foto’s van de Top 5 erin betrekken, of alleen de nummers 1 en 2 van de week (sommige foto’s op de tweede plaats zijn echt juweeltjes), of zullen we alleen voor de winnaars gaan? Dat laatste is het geworden, met een beetje pijn in het hart, omdat er echt tweede plaatsen zijn die de finale gehaald zouden hebben. Maar het is en blijft een afweging van tijd, inspanning en resultaat. Naar ons idee was dan alleen de eerste plaatsen meenemen het optimum.

Vijftig foto’s (twee foto’s zijn nl. teruggetrokken) werden opnieuw gewikt en gewogen. In het totaal kregen daarvan 32 minimaal één nominatie. Echter, één nominatie is niet genoeg om tot de finale door te dringen. In de finale kwamen “slechts” 17 foto’s. Welke foto’s de overige zeven nog over zijn, zal alleen maar bij de jury bekend zijn, want er zijn nu geen eervolle vermeldingen.
Wat we wel doen is deze keer de punten erbij zetten, zodat je kunt zien hoe de jury de foto’s waardeerde. Nummer 1 is met grote voorsprong tot de jaarwinnaar uitgeroepen. Vanaf nummer 6 zijn de verschillen klein. Als we er dan nog bij zeggen dat plaats 11, 12 en 13 resp 12, 11 en 11 punten scoorden, dan zie je dat dat echt allemaal dicht bij elkaar zit.

We wilden eerst nog wat statistiekjes in dit artikel verwerken, maar bij nader inzien gaat dat ten kosten van de mooie foto’s. Wellicht dat er volgende week nog een “tussendoortje” komt, dat dan wel veel minder interessant is dan dit artikel…..

We hebben al vaak gememoreerd dat volgens ons (maar ook gezien de reacties) het niveau in onze groep stijgt. We zien dat ook terug in de Top 10. Relatief veel winnaars van de afgelopen drie maanden (6 van de 10) hebben zich in het rijtje genesteld. Dat wil zeggen dat de overige 4 uit de 9 maanden daarvoor komen.

Anders dan normaal, staat er nu geen commentaar onder foto’s. Dat commentaar hebben we al geleverd. Om die makkelijk te kunnen vinden hebben we een link onder de foto’s toegevoegd.

Veel plezier met deze fantastische serie. Schroom niet om te zeggen wat je ervan vindt en waarom je niet snapt dat foto X of Y niet in dit rijtje staat.

Jaarwinnaar: (47 punten)

Living Colour - Doug Wimbish
“Living Colour – Doug Wimbish” van plemlijn (www.lemlijnfotografie.nl)
winnaar: FV Flickr Top 5 (49)

Tweede plaats: (34 punten)

F(rozen rose)
“F(rozen rose)” van Tico09
winnaar: FV Flickr Top 5 (43)

Derde plaats: (29 punten)

IMG02
“IMG02” van Maarten Bloemers
winnaar: FV Flickr Top 5 (41)

Vierde plaats: (28 punten)

A Touching Moment
“A Touching Moment” van RobK1964
winnaar: FV Flickr Top 5 (42)

Vijfde plaats: (21 punten)

Boat is ready now
“Boat is ready now” van Machiel Taal
winnaar: FV Flickr Top 5 (24)

Zesde plaats: (18 punten)

dropped out of line
“dropped out of line” van Huub van den Hengel
winnaar: FV Flickr Top 5 (1)

Zevende plaats: (17 punten)

Losing Cargo“Losing Cargo” van Martijn // Tijntjesmile
winnaar: FV Flickr Top 5 (11)

Achtste plaats: (16 punten)

Franca
“Franca” van Riechard
winnaar: FV Flickr Top 5 (47)

Negende plaats: (15 punten)


“Smokers Outside the Hospital Doors” van Tim Hogendoornwinnaar:
winnaar: FV Flickr Top 5 (44)

Tiende plaats: (14 punten)

Sairu_071STA_2728
“Sairu_071STA_2728” van Acqua & Sapone
winnaar: FV Flickr Top 5 (19)

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *