Tip: hou je smartphone NIET rechtop als je filmt

Camcorders kun je eigenlijk maar op één manier vasthouden. En bij fotocamera’s fotograferen de meeste amateurs simpelweg horizontaal, terwijl het juist heel creatief is om een camera ook eens verticaal vast te houden (vooral voor portretten). Bij smartphones is het echter totaal andersom; die wordt juist verticaal vastgehouden, in de stand waarmee je ook mee belt. Voor foto’s is dat niet erg, maar voor video’s juist een ramp.

Want eigenlijk zijn smartphones op dat vlak iets té ‘smart’. Ze herkennen dat je de camera verticaal houdt en gaan dan ook verticaal filmen. Vanuit filmperspectief is dat om meerdere redenen onlogisch. Allereerst omdat films altijd breed zijn (horizontaal dus) en de tv en computer beeldschermen ook. Want, wat gebeurt er als je een 16:9 video maakt in de verticale stand? Dan blijft er een zeer smal filmpje over dat er niet uitziet op een tv. Oftewel, denk er aan: hou je smartphone horizontaal tijdens het filmen 😉

fotograferen-met-een-smartphone-3dcover-1000px

 

 

Meer tips als deze, plus uitgebreide uitleg, lees je in het boek ‘Filmen en fotograferen met een smartphone’. In 164 (kleuren)pagina’s wordt je helemaal bijgepraat over de mogelijkheden van je smartphone, waardoor je gegarandeerd betere foto’s en video’s zult maken. Klik hier voor meer informatie.

 

Deel dit

5 antwoorden op “Tip: hou je smartphone NIET rechtop als je filmt”

  1. Ik vind het uberhaupt irritant dat bijna iedereen met een smartphone fotografeert en filmt. Daarom geef ik het goede voorbeeld door te fotograferen met een dslr en te filmen met een compactcamera omdat mijn 20d geen filmfuntie heeft.

  2. Zeg dan dat ze hem Horizontaal moeten houden! Zeg wat je wél wil in plaats van niet wil… straks krijgen we ze allemaal diagonaal….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *