Tien nieuwe objectieven van Schneider-Kreuznach

Tijdens de Photokina heeft Schneider-Kreuznach maar liefst tien nieuwe objectieven aangekondigd. Het betreft vier nieuwe kleinbeeldobjectieven, drie video-objectieven en drie exemplaren voor Micro Four Thirds.

Kleinbeeld

Voor kleinbeeld bestaat het nieuwe aanbod uit een 35mm f/1.4, een 50mm f/1.4, een 28mm f/4.5 tilt-shift en een 85mm f/2.4 Macro. Volgens Schneider-Kreuznach zijn deze vier objectieven ontwikkeld met het oog op steeds kleiner wordende pixels, waardoor steeds hogere eisen aan het glaswerk gesteld worden.

De objectieven komen beschikbaar in een Canon EF, Nikon F, Sony Alpha en Pentax K-vatting. Over de levertermijn en prijs is nog niets bekend.

Micro Four Thirds

Schneider-Kreuznach betreedt de Micro Four Thirds-wereld met drie objectieven: een 14mm f/2.8, 30mm f/1.4 en een 60mm f/2.4 Macro. Alledrie de objectieven beschikken over een spat- en stofdichte aluminium behuizing, waterafstotende coating op de buitenste elementen, en interne scherpstelling. Ook voor deze objectieven geldt dat ze volgens de fabrikant een zeer hoge resolutie moeten kunnen leveren.

De MFT-objectieven komen in de tweede helft van 2013 op de markt. In eerste instantie zal alleen de 14mm geleverd worden. In het vierde kwartaal volgen de 30mm en 60mm. Over de prijzen is nog niets bekend, behalve dat Schneider-Kreuznach ernaar streeft om de 14mm f/2.8 onder de 1500 euro te houden.

Videografie

Tot slot de cinelenzen. Net als de andere nieuwe objectieven betreft het uitsluitend modellen met een vaste brandpuntsafstand: 35mm, 50mm en 75mm. Ze beschikken alledrie over een maximale lensopening van T/2.1. Andere kenmerken die de fabrikant noemt zijn (weer) een hoge resolutie, en 14 diafragmabladen met een traploze verstelling.

De video-objectieven komen alleen in Canon EF- en Nikon F-vatting op de markt. Wanneer ze op de markt komen, en tegen welke prijs, is nog niet bekendgemaakt.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *