Te koop: Canon 1D III + 600mm f4 met waterschade (€ 400)

Altijd al de eigenaar willen zijn van een professionele camera plus dito lens die je langs de lijn van iedere voetbalwedstrijd ziet? Op eBay staat momenteel een veiling voor een Canon EOS 1D Mark III plus Canon 600mm f4 IS voor een prijs van slechts € 400 (520 Australische dollars). De veiling loopt nog twee dagen, dus het bedrag zal waarschijnlijk nog wel iets oplopen, maar we zijn zeer benieuwd wat het uiteindelijk wordt. 

Uiteraard is er iets niet helemaal in de haak. Nee, het is geen miniatuurversie van deze combinatie (zoals wij die toevallig in de redactiekast hebben staan), het is echt. Maar de camera en lens hebben wel serieuze waterschade. Ze zijn van een boot afgevalen in het zoute zeewater. Reken er dus maar niet op dat ze het ooit nog zullen doen. Op de foto’s is duidelijk te zien dat de apparatuur van binnen serieus aangetast is door het zoute water. Het geheel is afgeschreven door de verzekering en de eigenaar hoopt nu via eBay nog iemand te vinden die de set wil gebruiken voor een film of gewoon in de virtrinekast. 

Bij voorkeur afhalen in Australië, omdat de verzendkosten best pittig zullen zijn vanwege de lengte en het gewicht. Er stond trouwens ook werkende versie van de camera in de Technyx Marktplaats, maar die is net verkocht

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *