Tamron komt met 18-200mm VC objectief voor NEX

Objectievenfabrikant Tamron is – na Zeiss – de eerste ‘third party’ leverancier die het NEX-platform gaat ondersteunen. Transcontinenta, de officiële importeur voor Tamron in Nederland, heeft aangekondigd dat Tamron de 18-200mm F/3.5-6.3 Di III1 VC voor Sony NEX-camera’s heeft aangekondigd. Het superzoom objectief concurreert met Sony eigen 18-200mm objectief en zoomt van 18mm naar 200mm tele (vergelijkbaar met 27-300mm fullframe). Net als Sony’s equivalent is het objectief uitgerust met optische beeldstabilisatie, door Tamron VC genoemd (Vibration Compensation). De lens weegt 460 gram, heeft een minimale scherpstelafstand van 50 cm en een filtermaat van 62mm. Speciaal voor de NEX-serie gaat Tamron zowel een zwarte als zilveren versie leveren, die goed aansluit bij de kleur van de body. 

Tamron claimt dat de AF-drive een nieuw ontworpen aandrijfmotor heeft die optimaal functioneert in combinatie met het contrastdetectie-autofocussysteem in de NEX-series camera’s. Het blijft ook functioneren tijdens video-opnamen en is tevens voorzien van ‘Direct Manual Focus’ (DMF). Daarmee kun je – in de AF focus modus – toch handmatige aanpassingen doen wat betreft de scherpstelling. 

Beschikbaarheid.

De Tamron 18-200mm F3.5-6.3 Di III VC voor Sony NEX-series camera’s met verwisselbare objectieven zal leverbaar zijn vanaf medio januari 2012 verkrijgbaar zijn. De definitieve adviesverkoopprijs is nog niet bekend en zal dan bekend worden gemaakt.

PERSBERICHT

Tamron kondigt eerste ultra zoom voor Sony NEX series camera’s aan.

De 18-200mm F/3.5-6.3 Di III VC (Model B011) is een compact innovatief lichtgewicht objectief
in een modern design en twee kleuren

Transcontinenta, de officiële importeur voor Tamron in Nederland, kondigt de introductie van een nieuw spannend Tamron objectief aan: de 18-200mm F/3.5-6.3 Di III1 VC (Model B011). Dit nieuwe ultra zoom objectief is speciaal ontworpen voor de Sony E-vatting lichtgewicht en compacte digitale NEX series camera’s. Uitgerust met Tamron’s veelgeprezen VC (Vibration Compensation) technologie, kan dit objectief gemakkelijk beelden vanuit de hand van 18mm groothoek tot 200mm tele vastleggen.

De 18-200mm F/3.5-6.3 Di III VC is een ultra zoom objectief, ontwikkeld door de megazoom pionier Tamron, voor gebruik met de E-vatting camera’s met verwisselbare lenzen uit de Sony’s NEX-serie. Tamron heeft meer dan 19 jaar aan technologische megazoom kennis en ontwikkeling in dit objectief geïntegreerd. Het resultaat van deze ontwikkeling is een objectief dat compact en licht van gewicht is (slechts 460 gram) en voorzien van een 62mm filter diameter. De specificaties van compactheid en de overtreffende trap in beeldkwaliteit die de Tamron 18-200mm F/3.5-6.3 Di III VC geeft, stelt gebruikers in staat om te genieten van het fotograferen over het hele zoombereik – van groothoek tot volledige tele – met slechts één enkel objectief.

Het aantrekkelijke metalen design van het objectief past uitermate goed bij het ontwerp van de NEX series line-up. Het objectief is verkrijgbaar in zwart én zilver.

De AF-drive heeft een nieuw ontworpen aandrijfmotor die optimaal functioneert in combinatie met het contrast detectie AF systeem in de NEX series camera’s. Het systeem maakt ook verbeterde AF prestaties mogelijk bij het opnemen van video. Bovendien is het bedieningsgemak verbeterd met de ‘Direct Manual Focus’ (DMF) functie, waarmee de gebruiker subtiele handmatige aanpassingen kan maken in de AF focus modus.

Dit nieuwe Tamron objectief heeft een indrukwekkend zoombereik van 18-200mm. De bijbehorende full frame beeldhoek equivalent is 27mm voor groothoek tot 300mm in de telestand. Dit maakt het voor de gebruiker mogelijk om groothoek opnamen van weidse landschappen vast te leggen maar ook krachtige tele opnamen die de details van ver verwijderde onderwerpen nauwkeurig weergeven. En dat alles met één enkel objectief. Daarnaast, door het instellen van het objectief in de  telestand (200mm) en te bewegen in de minimale scherpstelafstand van 0,5 m, kunnen bloemblaadjes, sieraden en andere kleine objecten worden gefotografeerd als uitgebreide close-ups.

Uitgerust met Tamron’s veelgeprezen VC (Vibration Compensation) technologie en dankzij zijn lichte gewicht in combinatie met de compacte afmetingen, kan de gebruiker eenvoudige fotograferen vanuit de hand en scherpe opnamen maken zonder camerabewegingen. En dit over een breed scala van instellingen van alledaagse ‘kiekjes’ tot onvergetelijke reisfotografie.

Technische specificaties:

Model:                                             B011

Brandpuntbereik:                              18-200mm

Maximaal diafragma:                         F/3.5 – 6.3

Beeldhoek

(diagonaal):                                       75° 33′-5° 55′

(horizontaal):                                     66 ̊ 16’-6 ̊ 43’

 (verticaal):                                        46 ̊ 51’-4 ̊ 27’

Lensconstructie:                               17 elementen, 13 groepen

Minimale afstandsinstelling:              0,50 meter  (over het hele zoombereik)

Maximale vergrotingsmaatstaf:          1: 3.7 (op f=200mm: min. afstand. 0,50 meter)

Filtermaat:                                        62mm

Lengte:                                             96.7mm 1

Totale lengte:                                               102.0mm2

Diameter:                                         68mm

Gewicht:                                           460 gram

Aantal diafragmalamellen:                 7

Minimum diafragma:                         F/22 – 40

Standard accessoires:                      Bloemvormige zonnekap

Beschikbare vattingen:                      Sony E- vatting

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *