Tamron komt met 14-150mm voor MicroFourThirds (MFT)

Lensfabrikant Tamron gaat ook objectieven ontwikkelen voor de MicroFourThirds (MFT) standaard van Panasonic en Olympus. De eerste lens die op de markt zal komen is de Tamron 14-150mm f3.5-5.8 Di III VC. Omgerekend naar fullframe biedt de lens een bereik van 28mm tot 300mm. Het objectief is uitgerust met beeldstabilisatie, oftewel VC (Vibration Compensation). Dat is overigens voor Olympus camera’s niet noodzakelijk, want daarvan zijn de bodies al voorzien van stabilisatie (sensor shift). Maar voor Panasonic camera’s of de recent getoonde Kodak Pixpro S1 is het erg handig. Het objectief verschijnt in het zilver en het zwart. 

Technische kenmerken

Importeur Transcontinenta meldt dat het objectief is opgebouwd uit een Low Dispersion (LD) glaselement, twee gegoten glazen asferische elementen en een hybride asferisch element. Volgens eigen zeggen worden lensafwijkingen hiermee grondig gecompenseerd en levert het zoomobjectief toonaangevende hoge beeldkwaliteit. Voor de autofocus gebruikt Tamron een stappenmotor, waardoor de lens ook vrij stil zou zijn. Door het optische ontwerp is het objectief vrij compact gebleven. De filterdiameter is slechts 52mm. Het objectief gebruikt een cirkelvormig diafragma, wat zou resulteren in fraaie onscherpe achtergrond effecten, beter bekend als ‘bokeh’. Hij wordt geleverd inclusief bijbehorende zonnekap.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de lens op de markt komt en voor welke prijs, kon men nog niet zeggen.

PERSBERICHT

Transcontinenta, de importeur van Tamron in Nederland, brengt u graag het volgende nieuws. Tamron Co, Ltd kondigt hierbij officieel de ontwikkeling aan van het eerste Tamron Micro Four Thirds high-power zoomobjectief: de Tamron 14-150mm F/3.5-5.8 Di III VC (Model C001), voorzien van Tamron’s eigen VC  (Vibration Compensation)*. Dit nieuwe Tamron objectief is gelijk aan 28-300mm in 35mm/full-frame formaat.* VC (Vibration Compensation) is Tamron’s eigen gepatenteerde beeldstabilisatie mechanisme.

Dit nieuwe Tamron objectief voor Micro Four Thirds camera’s wordt gekenmerkt door een fijne metalen behuizing en zal beschikbaar komen in een zwarte en zilveren uitvoering. De nieuwe Tamron 14-150mm F/3.5-5.8 Di III VC levert uitstekende beeldprestaties in een opmerkelijk handzaam formaat. De belangrijkste kenmerken van dit objectief zijn: superieure beeldkwaliteit, VC  (Vibration Compensation) en specifiek ontworpen voor Micro Four Thirds camera’s.

Kenmerken van dit objectief

1. Met een LD (Low Dispersion) glaselement, twee gegoten glazen asferische elementen en een hybride asferisch element, levert dit nieuwe Micro Four Thirds high-power zoomobjectief toonaangevende hoge beeldkwaliteit als gevolg van het grondig compenseren van lensafwijkingen.

2. Het ingenieuze optische ontwerp zorgt voor een compacte body met een filterdiameter van slechts 52mm. Dit terwijl het objectief uitgerust is met het hoog aangeschreven beeldstabilisatie mechanisme van Tamron (Vibration Compensation)*1.

3. Een stappenmotor, geoptimaliseerd voor dit specifieke model, garandeert een stille, snelle en accurate automatische scherpstelling.

4. Dit objectief is uitgerust met Tamron’s veelgeprezen VC (Vibration Compensation) mechanisme. Dit beeldstabilisatie mechanisme vermindert beeldonscherpte als gevolg van cameratrillingen om zo scherpe opnamen te leveren. Hierdoor kan men met de lichtgewicht spiegelloze camera’s in allerlei onstabiele posities toch opnamen uit de hand te maken. De VC is tevens geoptimaliseerd voor het volgen van bewegende onderwerpen en vloeiende videoscènes*2.

5. Het objectief met metalen behuizing is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en zilver en past zo bij de kleurencombinaties van de meest populaire high-end Micro Four Third camera’s.

6. Door toepassing van een cirkelvormig diafragma*3, creeërt dit objectief spectaculaire onscherpe achtergrond effecten, beter bekend als Bokeh.

* 1 VC (Vibration Compensation) is Tamron’s gepatenteerde beeldstabilisatie mechanisme.

* 2 De VC functie van het objectief moet worden uitgeschakeld, wanneer deze gebruikt wordt met camera’s die beschikken over een ingebouwde beeldstabilisatie functie (zoals die gemaakt door Olympus).

* 3 Het cirkelvormige diafragma behoudt een bijna ronde vorm, zelfs wanneer het twee stops wordt gediafragmeerd. 

Dit objectief voldoet aan de “Micro Four Thirds System-standaard” die door Olympus Imaging Corporation en Panasonic Corporation zijn gesteld. Micro Four Thirds en de Micro Four Thirds logo’s zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Olympus Imaging Corporation, in Japan, de Verenigde Staten, de Europese Unie en andere landen.

De specifieke details over de leverbaarheid en verkoopprijs van de Tamron 14-150mm F/3.5-5.8 Di III VC (Model C001) zullen op een later tijdstip in het jaar bekend gemaakt worden.

Technische specificaties*

Model:                                                                                         C001

Brandpuntbereik:                                              14-150mm (gelijk aan 28-300mm bij 35mm/ full frame)

Maximaal diafragma:                                      F/3.5-5.8

Beeldhoek (diagonaal):                                                    75°-8° 02’

Lensconstructie:                                                17 elementen, 13 groepen

Minimale afstandsinstelling:                                      0,5 meter

Maximale vergrotingsmaatstaf:                                1: 3.8

Filtermaat:                                                             52mm

Lengte1:                                                                    80,4mm1

Totale lengte:                                                       85,24mm2

Diameter:                                                                63mm

Gewicht:                                                                   350g

Aantal diafragmalamellen:                         7

Minimum diafragma:                                       F/22

Standard accessoires:                                                      Zonnekap

Beschikbare vattingen:                                                    Micro Four Thirds

*Specificaties, uitvoering, prestaties, etc., kunnen zonder voorafgaande aankondiging wijzigen.

1 Lengte is hier gedefinieerd als de afstand tussen het bajonetvlak en uiterste voorzijde van het objectief.

2 De totale lengte is gedefinieerd als de afstand tussen de uitstulping aan bajonetzijde en uiterste voorzijde van het objectief.

VC (Vibration Compensation), beeldstabilisatie.

Het unieke VC-mechanisme (vibratiecorrectie) van Tamron maakt gebruikt van een actuator en algoritmen die door Tamron zelf zijn ontwikkeld en die een zeer stabiel zoekerbeeld met een uitstekende tracking bieden. Het mechanisme gebruikt een systeem met drie spoelen voor elektromagnetische aansturing van het lenselement, dat trilling corrigeert en vloeiend met weinig wrijving over drie lagers glijdt. Deze eenvoudige mechanische constructie is één van de geheimen achter de compacte bouw van de Tamron objectieven.

Over de stappenmotor

De stappenmotor geeft fijn afgestelde controle van de hoekverdraaiing en omdat deze het scherpstelmechanisme direct aandrijft zonder een tussenliggende vertraging, biedt het tegelijkertijd uitstekende geluidloze prestaties.

De namen van bedrijven en producten die in dit document worden genoemd, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Over TAMRON Co, Ltd
“New Eyes for Industry” is de slogan van Tamron. Dit past bij een fabrikant van een breed scala aan originele optische producten, op het gebied van verwisselbare objectieven voor SLR-camera’s tot diverse optische apparatuur voor zowel de algemene consument als OEM oplossingen. Tamron maakt optische producten die een bijdrage leveren in een breed scala van verschillende industrieën. Als toonaangevende fabrikant van optische apparatuur, zal Tamron zich met haar rijke creativiteit en geavanceerde technische expertise blijven toewijden tot oplossingen op diverse industriële gebieden.

Optische product assortiment.
Verwisselbare objectieven voor SLR-camera’s, digitale camera objectieven, video camera objectieven, objectieven voor toepassingen in de auto motive sector, CCTV-camera objectieven, objectieven voor lange golflengte infrarood camera’s, ultra-precisie optische componenten en meer.

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *