Stuur je sneeuwfoto’s naar onze Facebook-pagina

Joehoe, het sneeuwt! Na de plotselinge ijstijd is de winter sinds februari echt aangebroken nu het sneeuwt. Dat betekent sneeuwballen, sneeuwpoppen en andere sneeuwpret (en lange files). En natuurlijk ook veel foto’s! Los van een nieuwe fotowedstrijd die zeer binnenkort begint, starten we vandaag ook een mini-fotowedstrijd via Facebook. Trek er op uit en stuur je sneeuw- en ijsfoto’s in naar onze Facebook pagina.


Recente foto’s hebben een streepje voor, maar mocht je allergisch zijn voor sneeuw dan kun je eventueel ook in je archieven duiken en oude foto’s uploaden. Foto’s die gemaakt zijn met een mobiele telefoon zijn ook welkom.

Om mee te doen aan deze mini-fotowedstrijd heb je een Facebook-account nodig en om foto’s te kunnen uploaden dien je eerst op de ‘Vind ik leuk’ (like) knop te drukken aan de bovenkant die pagina (naast Technyx). Plaats je foto of foto’s vervolgens op het prikbord door een foto te uploaden (wanneer je op onze Facebookp-pagina zit). De actie duurt tot de dooi weer inzet (of uiterlijk tot volgende week vrijdag), dus wees er snel bij!

Twee prijzen: Het grote digitale fotografieboek (352 pagina’s)

Mijn uitgeverij, Pearson Education, heeft twee fotografieboeken van mijn hand beschikbaar gesteld voor deze actie, die naar de inzenders van de twee beste foto’s worden gestuurd. ‘Het Grote Fotografieboek‘ is een luxe fullcolour uitgave met harde kaft en telt 352 pagina’s. Het gaat in op de instellingsmogelijkheden van alle soorten camera’s (compact, systeemcamera en spiegelreflex) en behandelt alle basisbegrippen zoals diafragma, sluitertijd en witbalans met talrijke voorbeeldfoto’s. Ook gevorderde instellingen als bracketing, HDR en lichtmeting komen aan bod. Verder bevat het boek tientallen tips en trucs om betere composities te maken, op vakantie, voor de lol of voor een opdracht. Daarnaast delen een aantal professionele  fotografen hun geheimen op het gebied van landschappen, portretten, beeldbewerking en macro’s. Ten slotte gaat het boek ook in op beeldbewerking. 

In dit boek komt onder andere aan bod:
– De verschillende soorten digitale camera’s op een rij
– Overzicht van veelgebruikte knoppen en functies
– Basiskennis digitale fotografie
– Techniek: hoe werkt een camera?
– Veelgemaakte fouten
– Vijf factoren voor een succesvolle foto
– Fotografische thema’s: landschappen, portretten, dieren, architectuur en macro
– Beeldbewerking: foto’s perfectioneren in de digitale doka
– Fotograferen en bewerken in het raw-formaat
– Filmen in HD met een digitale fotocamera
– Alle soorten lenzen: van groothoek tot tele
– Accessoires zoals geheugen, flitsers, filters en handige hulpmiddelen

Share on Pinterest
Deel dit


Submit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *