Straatarme fotograaf krijgt tweede kans na winnen World Press Photo

Dat het tegenwoordig moeilijk is om als fotojournalist te overleven horen we wel vaker. Het verhaal van de jonge portugese fotograaf Daniel Rodrigues was daarin ook geen uitzondering. Rodrigues studeerde in 2010 af aan het Instituto Português De Fotografia, waarna hij als stagiaire voor de krant Correio da Manhã aan de slag kon en als freelancer ging werken voor het foto-agentschap Global Imagens.

Al in 2012, om zijn rekeningen te kunnen betalen, werd de freelancer echter genoodzaakt al zijn camera apparatuur te verkopen. Voor de meesten zou dit het einde van een carriere betekenen, maar voor Rodrigues verscheen er nog een lichtpuntje aan het eind van de tunnel.

In een interview gehouden door The New York Times vertelt Rodrigues over hoe een foto geselecteerd door de World Press Photo zijn tweede kans werd. Op 15 februari 2012 leerde hij dat een foto uit zijn reeks Futebol Africano de eerste plaats won in de categorie Daily Life. Naar aanleiding hiervan zorgden zowel bedrijven als individuen ervoor dat hij weer aan het werk kon.

De winnende World Press Photo van Daniel Rodrigues

Over de foto vertelt Rodrigues het volgende:

It’s a picture of boys and girls playing football on a day off from school in Dulombi, Guinea Bissau. I was playing with them for a while before I took the photo. Kids there play football all day long. Some play without any shoes. The place they are playing is near a Portuguese military barracks from the 1960s.

Je leest het volledige interview op de website van The New York Times.
Ook kun je de fotografie van Daniel Rodrigues op zijn blogspot volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *