Steve Huff: ‘Leica M10 op Photokina’

Het gebeurt niet vaak dat wij een gerucht sneller binnenkrijgen dan een speciale Rumors-site, maar deze keer is het gelukt. Op het moment van schrijven heeft Leica Rumors nog niets van onderstaand gerucht staan. En het is toch niet zomaar een gerucht. Het is groot nieuws: er zou een Leica M10 op Photokina staan.

Het gerucht is afkomstig van Steve Huff, die het van een lezer van zijn site heeft. Die lezer heeft het weer van een Leica-vertegenwoordiger. Hoewel Steve Huff 100% zeker is, houden wij nog even een slag om de arm. Steve heeft de komst van de M10 namelijk eerder voorspeld, en toen zat hij ernaast; in plaats van een M10 werd er een M9 Monochrom geïntroduceerd).

Maar er valt toch wel wat voor te zeggen. De M9 loopt tenslotte al drie jaar mee, en dat was ook de levensduur van de M8. Dan is de Photokina natuurlijk een mooie gelegenheid om met wat nieuws te komen. Bovendien zijn er eerder al specificaties door Leica-medewerkers naar buiten gebracht, dus dat er al langer aan de M10 gewerkt wordt is ook wel duidelijk.

Hoe ziet de M10 er volgens Steve Huff uit? Hij heeft de volgende kenmerken in gedachten:

  • CMOS-sensor met Live View (Gehoord van o.a. Steven Daniel, hoofd van productmanagement bij Leica.)
  • Externe electronische zoeker (Op de spyshots hierboven is een accessoirepoort onder de flitsschoen zichtbaar.)
  • 24-36 megapixels
  • HD-video (Zou interessant zijn volgens Andreas Kaufman, hoofd van de raad van toezicht bij Leica. Bovendien is video één van de redenen waarom Steve Daniel over wil op CMOS-techniek.)
  • Iets ander ontwerp (Vanwege de EVF.)

Alleen de megapixels zijn een gok van Steve Huff zelf. De vraag is of je met een meetzoeker op zoveel pixels zit te wachten; echt 100% goed scherpstellen is met zo’n systeem toch lastiger. Maar meer pixels verkoopt wel, volgens Steve zelfs bij Leicagebruikers.

Wij kijken in ieder geval uit naar de stand van Leica. Ze hebben een zeer grote hal gereserveerd, dus er zal ongetwijfeld wat te melden zijn.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *