Sterk staaltje Photoshop: Hotel Alicja

Stel je bent de nieuwe eigenaar van een twee sterren-hotel in Łódź, Polen. Je wilt het hotel nieuw leven inblazen en vooral wat buitenlandse bezoekers trekken. Wat doe je dan? Allereerst geef je het hotel natuurlijk een flinke opknapbeurt met een likje frisse groene verf. Daarna laat je een hypermoderne website bouwen door een creatieve webdesigner, compleet met hippe Flash animaties en ondersteuning voor drie verschillende talen: Engels, Pools en Duits.

De webdesigner stuurt een goede fotograaf er op af die het hotel van binnen en van buiten zo fraai mogelijk op de gevoelige plaat vastlegt. Beetje kleurverzadiging, fraaie sfeerbeelden van de kamers en om het geheel compleet te maken, wordt er nog een fraaie blauwe lucht met witte wolkjes in gefotoshopt. Klaar is Kees. Het ziet er stralend uit! Laat die bezoekers nu maar komen. 

Hop, geboekt en op naar Łódź. Vlak voor dat je de bestemming bereikt hebt, valt het navigatiesysteem uit. Uit de radio klinkt een knetterend geluid. Hoe nu verder? Hotel Alicja maar even bellen? Wat? De grote ronde toren aanhouden en dan linksaf? Klinkt goed. Dat was inderdaad een goede tip. Voor de gigantische koeltoren van een kolencentrale-in-ruste vinden we… Hotel Alicja:

(foto: Przemek Nijakowski)

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *