Steek je negatieven in de brand en zie wat je krijgt

Peter Hoffman is een fotograaf die woont in Lisle (Illinois, VS), een plaatsje zo’n 30 km ten westen van Chicago. Peter’s werk gaat vaak over vragen van een existentiële aard. Dit thema, van hoe we het beste kunnen bestaan ​​in harmonie met onze omgeving (zowel natuurlijk als bebouwd), is iets waar hij veel tijd aan besteedt. In zijn projecten is vaak een bepaalde locatie als een beperkend natuurlijk element terug te vinden.

Fox River Derivaten” is een van zijn laatste projecten, waarin hij een relatie legt ​​met onze natuurlijke hulpbronnen. Het thema is “Water en olie”, met een knipoog naar de grote BP-ramp in de Golf van Mexico in 2010.


Fox River project, Peter HoffmanAlle getoonde foto’s zijn van Peter Hoffman

De beelden maken onderdeel uit van een groter experiment dat water en fossiele brandstoffen gebruikt in het eigenlijke beeld-proces. De foto’s werden gemaakt langs de Fox Rivier, een 325 km lange zijrivier van de Illinous rivier (die op zijn beurt weer een zijrivier van de Mississippi is). De Fox Rivier stroomt door zowel ongerept platteland/natuurgebied als door stadsuitbreidingen.

Fox River project, Peter Hoffman

Nadat de film ontwikkeld was heeft hij de negatieven ingesmeerd met benzine en ze vervolgens in een benzinebad verbrand. Met water, werd het verbrandingsproces gestopt. Hier tonen wij een selectie van het verkregen resultaat. Meer foto’s (15 in het totaal) zijn op de site van Peter Hoffman te bekijken.

Fox River project, Peter Hoffman

Op sommige foto’s is nog duidelijk de rivier waar te nemen, andere foto’s zijn compleet abstract geworden. De uitkomst is natuurlijk bij dit soort “fotografie” altijd afwachten, een echt “trial and error”-proces. Het geeft wel mooie kleurrijke resultaten.

Fox River project, Peter Hoffman

Jouw mening telt

Wat vind jij? Heeft dit nog iets met fotografie te maken? Is het gewoon leuk experimenteren en zou hij ook eens moeten kijken of negatieven van ander kwaliteit of merk soortgelijke uitkomsten geven?
We zijn erg benieuwd naar jullie meningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *