Sony toont prototype POV ‘GoPro’ camera

Op Sony’s blogsite is aangekondigd dat er aan een “action camera” gewerkt wordt, vergelijlkbaar met de bekende GoPro-modellen van Woodman Labs. Het gaat nog om een prototype, en er wordt nog weinig informatie over de specificaties gegeven. Uit de foto’s kunnen we echter ook wat zaken afleiden.

Maar we beginnen met de specificaties die wél worden gegeven, want daar zit meteen het belangrijkste nieuws: beeldstabilisatie. Natuurlijk zal het niet lukken om een echt stabiele video te produceren als je op twee latjes van een berg raast, maar het onrustige beeld dat ontstaat door een combinatie van hoogfrequente trillingen en het “rolling shutter” effect kan hiermee wel tot het verleden behoren.

Daarnaast is bekend dat er een Exmor BSI-sensor gebruikt wordt, en dat de camera een ultra wide angle van Carl Zeiss meekrijgt. Ook komen er speciale waterdichte en schokbestendige behuizingen beschikbaar, wat betekent dat het toestel zelf (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Drift HD niet tegen de elementen bestand is.

Wat zien we nog meer?

De rest van de specificaties moeten we uit de foto’s halen, maar ten opzichte van de concurrentie zijn er weinig verschillen. Aan de voorkant is duidelijk een stereo-microfoon zichtbaar. We zien ook dat het bevestigen van plaatjes, onderwaterhuizen en dergelijke aan de onderkant gebeurt, wat waarschijnlijk betekent dat daar een standaard schroefdraad voor statieven aanwezig is.

Rechts zitten wat bedieningsknoppen, een speaker en een klein scherm. Het scherm is duidelijk grijs als het uit staat, dus wij denken aan een gewoon LCD-scherm waar wat simpele informatie te zien is. Geen TFT of OLED, want die schermen zijn zwart. Maar nogmaals: dit is een prototype. Achter het scherm is nog een klein deel van de behuizing afgeplakt. Maar dat kan puur zijn om de naam van het product nog geheim te houden.

Aan de achterkant, die geopend kan worden om toegang tot de geheugenkaartjes en de accu te verschaffen, zitten de opnameknop en een “hold”-knop om de opnameknop vast te zetten.

Dan blijft alleen de linkerkant nog over. Die is vrijwel helemaal leeg, maar er staan wel wat symbooltjes op. Wij kunnen een symbooltjes voor MemoryStick en SD onderscheiden. Daarboven staan X, en iets wat op een vierkantje lijkt. Suggesties voor de betekenis hiervan zien we uiteraard graag in de reacties terug.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *