Sony SLT-A58 specificaties

De Sony SLT-A58, waarover we begin februari al berichtten, is nu ook officieel aangekondigd. De meest in het oog springende vernieuwing is een hagelnieuwe 20,1 megapixel CMOS sensor. Deze is nog niet eerder in camera’s opgedoken en het zou een doorontwikkeling van de veelgebruikte 16,1 megapixel-sensor zijn (die nu ook weer in de NEX-3N gebruikt wordt). Volgens Sony biedt deze APS HD CMOS-sensor  een extreem hoge resolutie die in combinatie met een verbeterde BIONZ-beeldverwerkingsprocessor zeer gedetailleerde foto’s en Full HD-video’s produceert met een laag ruisniveau en een extra hoog gevoeligheidsbereik tot ISO 16000.

OLED zoeker

Ook nieuw is de OLED Tru-finder zoeker. Deze werd nog niet eerder in de 5x-serie gebruikt en zou voor een betere ervaring moeten zorgen. Het betreft overigens NIET dezelde OLED-zoeker als die van de A65/A77. De versie in de A58 bevat minder pixels en dus een lagere resolutie: 1.440.000 subpixels op een oppervlak van 1 cm. Dat komt neer op een resolutie van 800×600 pixels, terwijl de andere modellen over 1024×768 pixels beschikken.

Overige specificaties

Verder is de A58 uitgerust met een 15-punts (fasedetectie) autofocus, waarvan drie punten kruislingsgevoelig zijn. De A58 schiet standaard met een snelheid van 5 bps, maar dit kan in de Tele-Zoom modus opgevoerd worden naar 8 bps (waarbij dan alleen het middelste deel van het beeld gebruikt). Verder is de camera voorzien van een Auto HDR-stand, Sweep Panorama, Anti-Motion Blur en Muilti Frame Noise Reduction (waarbij meerdere foto’s van een scene worden gemaakt die samengevoegd worden zodat er minder ruis overblijft).

Prijs en beschikbaarheid

De Sony SLT-A58 heeft inclusief kitlens een adviesprijs € 550 en is beschikbaar vanaf maart.

PERSBERICHT

Sony introduceert nieuwe Alpha 58, digitale SLT-camera met Translucent Mirror-technologie

Badhoevedorp, 20 februari 2013 – Sony introduceert de nieuwe Alpha (α) 58 SLT-camera, voorzien van Translucent Mirror-technologie. Deze technologie staat voor extreem snelle opnamen en de meest accurate autofocus. Hierdoor zijn bijzondere momenten perfect vast te leggen. De nieuwe Sony Alpha 58 met verwisselbare lenzen beschikt over functies die bekend zijn van de veel duurdere DSLR-camera’s en biedt een hoge beeldkwaliteit.

Nieuwe Exmor APS HD CMOS-sensor met 20.1 effectieve megapixels legt zeer fijne details vast
Centraal in de Alpha 58 bevindt zich de allernieuwste Exmor APS HD CMOS-sensor met een extreem hoge resolutie van 20.1 effectieve megapixels. Deze gaat gepaard met een verbeterde BIONZ-beeldverwerkingsprocessor voor zeer gedetailleerde foto’s en Full HD-video met laag ruisniveau en een extra hoog gevoeligheidsbereik tot ISO 16000. Er zijn inmiddels 35 verwisselbare A-vattingslenzen (inclusief twee teleconverters) beschikbaar.

De camera produceert de mooiste beelden in nagenoeg alle lichtomstandigheden, van schaars verlichte interieurs tot buitenopnamen in de schemering. Zelfs als foto’s uit de losse pols worden gemaakt, houdt de SteadyShot INSIDE de opnamen helder en stabiel. Hierdoor zijn foto’s met lagere sluitertijden of hogere zoominstellingen, waarbij het schudden van de hand vaak een probleem is, uitstekend te maken.

Fotografeer en bekijk via de nieuwe haarscherpe OLED Tru-Finder
In tegenstelling tot de DSLR-camera’s gebruiken de SLT-camera’s van Sony de Translucent Mirror-technologie. Deze technologie richt het licht niet alleen naar de hoofdbeeldsensor, maar de technologie wordt gebruikt als een afzonderlijke autofocussensor. Dit betekent dat onderwerpen op elk ogenblik scherp gesteld blijven, terwijl de gebruiker de scènes samenstelt door middel van het kantelbare lcd-scherm of via de OLED Tru-Finder met hoge resolutie en hoog contrast. Aangezien er ook geen bewegende en vertragende spiegel aanwezig is, is zelfs een non-stop live voorbeeldweergave mogelijk tijdens snelle beeldopnamen of tijdens het opnemen van Full HD-video.

Actiescènes met snel bewegende objecten vastleggen met de snelle 8fps
De Sony Alpha 58 is de ideale camera voor het vastleggen van actiemomenten zoals sport en dieren in het wild of spontane momenten met vrienden en familie. De modus Tele-zoom Continuous Advance Priority AE brengt dat beslissende moment dichterbij met een razendsnel opeenvolgende reeks opnamen van 8 beelden per seconde.

Automatisch ‘tracking object’ Autofocus
Het krachtige 15-punts AF-systeem beschikt nu over de automatisch Lock-on autofocus. Met deze functie zijn bewegende objecten sneller en nauwkeuriger te traceren, vast te zetten en te volgen. Dat betekent dat de beweging van een atleet of van dieren in het wild zijn vast te leggen met een snel opeenvolgende reeks van heldere en scherpe foto’s.

Met de nieuwe OLED Tru-Finder zijn beelden in te kaderen, scherp te stellen en weer te geven. Deze heldere elektronische beeldzoeker met extreem hoge resolutie toont direct (real time) nauwkeurige resultaten bij het aanpassen van de camera-instellingen. Voordat de opname wordt vastgelegd, en niet pas erna, is het resultaat van het aanpassen van onder andere de belichtingscompensatie, lensopening, ISO, witbalans, Picture Effect en andere parameters meteen zichtbaar. Het is de meest effectieve manier om de perfecte opname te maken.

Maak professionele composities met de nieuwe Auto Object Framing
Auto Portrait Framing was al beschikbaar op eerdere Alpha-modellen en is nu veelzijdiger. De nieuwe Auto Object Framing-functie helpt om nog professionelere foto’s te maken, zonder enige inspanning. De Alpha 58 beoordeelt de inhoud van een scène – bijvoorbeeld één persoon, twee personen, zelfs bewegende objecten of macro-onderwerpen – en start vervolgens met het traceren, inkaderen en bijsnijden van de opname om een professionele ingekaderde compositie te produceren. Dankzij de Pixel Super Resolution-technologie van Sony behouden bijgesneden foto´s dezelfde resolutie als het originele beeld.

Picture Effect is direct te kiezen via de keuzeknop en biedt 15 mogelijke artistieke bewerkingen, zoals Toy Camera, Mono en Partial Colour.

De Alpha 58 is de eerste SLT-camera van Sony die de nieuwe ‘TRILUMINOS Colour’ lcd-kleurentechnologie ondersteunt. Als de gemaakte filmpjes of foto’s op een BRAVIA-televisie met ‘TRILUMINOS Display’-ondersteuning worden bekeken, dan resulteert dat in een aanzienlijk breder spectrum aan kleuren. Beelden worden dan in de meest levendige, realistische kleuren getoond.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Alpha 58-camera met verwisselbare lens van Sony met de Translucent Mirror-technologie is verkrijgbaar vanaf medio maart 2013.
De SLT-A58K wordt standaard geleverd met 18-55 mm lens en heeft een winkeladviesprijs van 550 euro.

Sony breidt daarnaast het assortiment lenzen uit met drie A-vattingslenzen en nieuwe A-vatting- en E-vattingaccessoires.
– Full frame G-lens 70-400mm telefotozoomlens;
– Full frame Carl Zeiss Planar 50mm F1.4;
– DT 18-55mm F3.5-5.6 standaardzoom;
– compacte extra flitser en afstandsbediening

Image Sensor

Exmor APS HD CMOS

Effective pixels

20.1 megapixels (approx.)

Sensitivity range

ISO 100 – 16000 (25600 with Multi Frame NR)

Autofocus system

15-point phase detection Live View AF with 3 cross sensors; with AF tracking in Tele-zoom Continuous Advance Priority AE mode

Continuous burst shooting (max.)

5 fps (8 fps in Tele-zoom Continuous Advance Priority AE mode)

Movie recording

Quick AF Full HD Movie (AVCHD 1920×1080, 50i/25p)

Electronic viewfinder

OLED Tru-Finder with 100% field coverage

LCD

460k-dot 6.7 cm (2.7-type) with adjustable angle

Image compositing functions

Auto HDR; Hand-held Twilight; Sweep Panorama; Anti Motion Blur; Multi Frame Noise Reduction

Image stabilisation system

SteadyShot INSIDE

Built-in flash

GN 10

Interfaces

HDMI; Multi Interface Shoe; Multi Terminal; Memory Stick Duo / SD card slots

Picture Effect

11 modes, 15 effects

Dimensions

128.6 x 95.5 x 77.7 mm (approx.)

Weight (body only)

492g (approx.)

Shooting stamina

Using Tru-Finder: 690 shots

Using LCD: 700 shots

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *