Sony NEX-FS700E aangekondigd, ondersteunt 4K

De Sony NEX-FS700E is, zoals de naam doet vermoeden, gebouwd rond de E-mount die je ook terugvindt op de NEX-camera’s. Hierdoor krijg je een grote flexibiliteit door de talloze adapters die je op de E-mount kan schroeven. Aangezien deze mount een zeer korte lens flange heeft, gaat dit niet ten kostte van de optische kwaliteit. In tegenstelling tot de NEX-VG20 is deze camera, net als de FS100, bedoeld voor (semi-)professioneel gebruik. Hierdoor krijg je een groot aantal knopjes om snel de gewenste instellingen aan te passen en een 3G-SDI aansluiting die middels een aparte recorder RAW-opnames mogelijk maakt.

Volgens Sony is dit de eerste Super35mm videocamera die 4K-opnames ondersteunt. Alleen zal hij out-of-the-box enkel in FullHD kunnen opnemen op 60p, 60i, 50p en 24p. Door een firmware-update zal de camera wel 4K-opnames kunnen maken, alleen zal dit enkel mogelijk zijn in combinatie met Sony’s eigen 4K recorder via de 3G-SDI aansluiting. De camera kan ook slow-motion opnames maken tot een maximum van 960fps, al is dit in een verminderde resolutie. Tot 240fps blijft de camera wel in FullHD opnemen.

Sony heeft naar eigen zeggen geluisterd naar haar gebruikers en heeft daarom een ND-filter ingebouwd die werkt in drie standen: 1/4, 1/16 en 1/64. Hierdoor kun je maximum 6-stops aan licht wegfilteren. Je kan tot 99 cameraprofielen opslaan, de camera slikt SD en MS kaartjes en ook de Sony HXR-FMU128 flash recording unit kan gebruikt worden. De camera komt beschikbaar in juni en zou circa $8.000 gaan kosten.

Sony NEX-FS700

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *