Sony NEX camera compleet ontleed

De NEX camera’s van Sony zijn de meest compacte systeemcamera’s met APS-C sensor. Maar hoe is Sony er in geslaagd om deze camera’s zo klein te maken en hoe ziet zo’n camera er eigenlijk van binnen uit? Op die vraag weet Roger Cicala van LensRentals.com een antwoord. Hij schroefde een kapotte NEX-3 open om eens te kijken hoe deze camera er vanbinnen uitzag en… maakte er foto’s van.

Het is prachtig om te zien wat Sony allemaal heeft gedaan om deze camera zo compact te krijgen. Wanneer je bij een spiegelreflex verschillende printplaten zult tegenkomen en vele kabels tussenin, is er bij de NEX-3 maar één printplaat waar al de kabels aankomen. Sony heeft ook het aantal nodige componenten proberen te reduceren en vereenvoudigen tot het uiterste minimum. Ter illustratie: als je een spiegelreflex zou openschroeven en je legt al de onderdelen op een tafel zoals in de onderstaande foto, zou je volgens hem vier keer meer plaats nodig hebben om al de componenten te kunnen leggen.

Natuurlijk wijst Cicala er op dat je dit niet zelf uit elkaar moet halen. Deze camera was kapot door waterschade dus hij hoefde de camera niet opnieuw in elkaar zetten. Sony heeft het misschien zeer gemakkelijk gemaakt om de NEX uit elkaar te halen, maar het is een heel puzzelwerk om alles weer netjes in elkaar te zetten. Wil je het hele demontageproces zien, kijk dan op de site van LensRentals

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *