Sony NEX-3N specificaties

Sony heeft de NEX-3N, waarover we eerder al uitgebreid berichtten, ondertussen officieel aangekondigd. De nieuwe telg in de NEX-serie krijgt naar verluid dezelfde 16,1 megapixel CMOS sensor mee die al eerder in de NEX-serie gebruikt werd (en die ook geroemd wordt om zijn prestaties), maar verder is er zeker sprake van enkele vernieuwingen.

Vernieuwde body

Met name de body van de nieuwe NEX-3N is gewijzigd ten opzichte van zijn voorganger, de NEX-F3. De body is nu veel platter en doet meer denken aan de vorige voorganger, de NEX-C3. De ontspanknop is in de aan-uitknop geïntegreerd, waardoor hier geen twee afzonderlijke knoppen meer voor nodig zijn. Zoals we al eerder opmerkten, is rond dezelfde positie nu ook een zoomknop verwerkt. Net als met een compactcamera kun je het objectief dus elektronisch in- en uitzoomen. Dat moet de overstap van een compactcamera naar een Sony NEX vergemakkelijken. Het werkt alleen nog niet met alle objectieven, maar in hier geval wel met de 16-50mm kitlens en de 18-200 powerzoom. 

Kantelbare scherm

Wat ook behouden is gebleven, is het 180 graden kantelbare scherm. Deze kan helemaal omhoog kantelen zodat je jezelf ziet tijdens het fotograferen of filmen. 

Prijs en beschikbaarheid

De NEX-3N camera is leverbaar in de kleur zwart (NEX-3NKLB) en wit (NEX-3NLW) en is verkrijgbaar vanaf medio maart 2013 voor een winkeladviesprijs van 500 euro inclusief de 16-50 mm kitlens.

PERSBERICHT 

Sony introduceert gebruiksvriendelijke, lichte en compacte systeemcamera voor foto’s van professionele kwaliteit

De NEX-3N is de meest compacte APS-C camera met verwisselbare lens en weegt slechts 210 gram

Badhoevedorp, 20 februari 2013 – Sony introduceert de NEX-3N systeemcamera met verwisselbare lenzen. De NEX-3N heeft een handzame, stevige en ergonomische handgreep. Het gedetailleerde en heldere 7,5cm lcd-scherm is 180 graden te draaien. Handig voor zelfportretten op een armlengte afstand.

Vloeiend zoomen met zoomknop op de camerabehuizing
De gebruiker kan zoomen door aan de lens te draaien. Daarnaast heeft de camera nu een nieuwe zoomknop op de camerabehuizing. Samen met de bijgeleverde lichtgewicht en krachtige SELP1650 motorzoomlens zorgt deze zoomknop voor een vloeiende zoomregeling. Deze zoomknop is ideaal voor portretkadering en regelt tevens de digitale zoom als er geen motorzoomlens wordt gebruikt.

Auto Object Framing voor professionele composities
De mooiste foto’s beginnen met een goede compositie. De nieuwe Auto Object Framing helpt de fotograaf moeiteloos professionele resultaten te behalen. De camera beoordeelt de scène – één persoon, twee personen of zelfs macro en bewegende objecten – en snijdt de opname automatisch bij om de meest professionele ingekaderde composities te maken.

Spiegelreflexkwaliteit op zakformaat: Lichte, compacte behuizing met pop-up-flitser
Met zijn gewicht van 210 gram is de NEX-3N de kleinste en lichtste camera ter wereld met een verwisselbare lens en een grote APS-C-sensor (februari 2013: Bij camera’s met een onderling verwisselbare lens met een APS-C-sensor en pop-up flitser). Door meer licht op te vangen dan de sensor in conventionele compacte camera’s of andere systeemcamera’s, vormt de grote APS-C sensor van de Sony NEX-serie een belangrijke factor voor uitzonderlijk gedetailleerde foto’s en sprankelende onderscheidende Full HD-films. Bovendien is het eenvoudig om een zelfde professionele stijl met achtergrond onscherpte effect te creëren met de uitgebreide collectie verwisselbare E-vattingslenzen. Het resultaat is vergelijkbaar met de grotere en zwaardere digitale spiegelreflexcamera’s.

Grote Exmor APS HD CMOS-sensor met 16,1 effectieve megapixels en hoge gevoeligheid, voor gedetailleerde foto’s met weinig ruis en Full HD-video
De grote beeldsensor van de camera verbetert de maximale gevoeligheid tot ISO 16000. De sensor is gecombineerd met een vernieuwde BIONZ-processor die dezelfde gebiedsspecifieke ruisonderdrukkingstechnieken gebruikt als de sensor op de Sony Alpha 99, het full frame topmodel van Sony. De niveaus van ruisonderdrukking en scherpte worden individueel aangepast voor verschillende beeldgebieden. Zelfs bij opnames met schemerlicht ontstaan, zonder flitser, scherpe sfeerfoto’s met bijzonder weinig ruis.

De NEX-3N is de eerste NEX-camera van Sony met verwisselbare lens die de nieuwe ‘TRILUMINOS Colour’ lcd-kleurentechnologie ondersteunt. Als er filmpjes of foto’s worden bekeken op een BRAVIA-televisie met ‘TRILUMINOS Display’-ondersteuning, wordt een aanzienlijk breder spectrum aan kleuren gebruikt dat resulteert in de meest levendige en realistische kleuren.

Er zijn inmiddels dertien E-vattingslenzen van hoge kwaliteit om de uitgebreide creatieve mogelijkheden van de NEX-3N te benutten. Voor elke opnamesituatie bestaat de keuze uit telefoto-, zoom-, groothoek- en macrolenzen van Sony en Carl Zeiss. Elke lens biedt een combinatie van optische prestaties en een elegant uiterlijk. Er is daarnaast een volledig assortiment bijpassende accessoires van Sony, van draagtassen en riemen in bijpassende stijl tot extra batterijen.

De nieuwe LCS-SB1 schoudertas is ideaal voor dagelijks gebruik en biedt veel comfortabele opbergruimte voor onderweg. Er is ruim plaats voor de camera en accessoires, en de tas beschikt ook over voldoende extra opbergvakken – ideaal als bescherming van uw camera’s, lenzen en eventueel uw tablet.

Prijs en beschikbaarheid
De NEX-3N camera inclusief 16-50 mm kitlens is leverbaar in de kleur zwart (NEX-3NKLB) en wit (NEX-3NLW) en is verkrijgbaar vanaf medio maart 2013 voor een winkeladviesprijs van 500 euro.

Sony breidt daarnaast het assortiment lenzen uit met drie A-vattingslenzen en nieuwe A-vatting- en E-vattingaccessoires.
– Full frame G-lens 70-400mm telefotozoomlens;
– Full frame Carl Zeiss Planar 50mm F1.4;
– DT 18-55mm F3.5-5.6 standaardzoom;
– compacte extra flitser en afstandsbediening

Image sensor

Exmor APS HD CMOS with approx. 16.1 effective megapixels

Autofocus system

Contrast-detection with 25 AF points

ISO sensitivity range

Still images: ISO 200 – 16000

Movies: ISO 200 – 3200 equivalent

Movie recording format

AVCHD 50i/25p

Optical viewfinder

N/A

LCD screen

7.5cm / 3.0-type 460K-dot; tilt angle up 180°

Continuous shooting

4 fps (approx.)

Picture Effect

11 modes, 15 effects

Dimensions

109.9 x 62.0 x 34.6 mm (approx.)

Weight (with battery and memory card; approx.)

269 g

Weight (body only; approx.)

210 g

Battery life (approx.)

480 shots (CIPA standard)

Connections / interfaces

Multi/Micro USB* (allows charging); HDMI Type D

*Supports Micro USB compatible device

Built-in flash

GN4; ISO 100·m / (GN6; ISO 200·m)

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *