Sony Memory Stick Pro kaartjes tot 50 MB/s

Sony ververst de Memory Stick Pro-HG Duo HX lijn van geheugenkaartjes met snellere modellen. De nieuwe MS Pro kaarten halen volgens de fabrikant een overdrachtssnelheid tot 50 MB/s. Hiermee zijn ze geschikt voor gebruik in camera’s die opnames met hoge resoluties en hoge framerates maken. Ook de recent geïntroduceerde 3D-videocamera’s kunnen profiteren van kaartjes met hoge snelheid.

Met deze update ontstijgen de MS Pro-HG Duo HX kaartjes voor het eerst de theoretische maximumsnelheid van de USB 2.0 interface. Aangezien er op het moment van schrijven nog geen Memory Stick kaartlezers zijn met een USB 3.0 aansluiting, kun je bestanden op de kaart met maximaal 48 MB/s naar je computer kopiëren. In de praktijk zal deze snelheid nog iets lager liggen vanwege overhead.

De MS Pro-HG Duo HX kaarten zullen binnenkort de huidige modellen met een lagere snelheid vervangen. Net als de voorgaande generaties is deze lijn verkrijgbaar in de capaciteiten 8 tot 32 GB. Bij het geheugen krijg je File Rescue software waarmee je verwijderde JPEG, MPEG, AVCHD en MP3-bestanden kunt herstellen. Ook levert Sony een licentie voor de diashow software x-Pict Story.

Deel dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *